TOYOTA Yeni Safkan Spor Otomobili GR Yaris'i Tanıtacak

Toyota, ralliden esinlenerek yapılan tamamen yeni spor otomobili GR Yaris’in uluslararası lansmanını, Ocak ayında Japonya’daki düzenlenecek Tokyo Auto Salon’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

GR%20Yaris%20Prototip_tcm-3043-1824368.jpg


Ralli aracı Yaris WRC ile standart Yaris arasında köprü kuran GR Yaris, Toyota’nın rallide elde ettiği deneyimi, bilgi birikimini ve ileri teknolojiyi bir araya getiriyor.

GR Yaris, Toyota GR Supra’nın ardından TOYOTA GAZOO Racing tarafından globalde sunulan ikinci safkan spor otomobil olacak. GR Yaris son geliştirme aşamasını da tamamladı ve aracın prototipi, bizzat Toyota Başkanı Akio Toyoda tarafından limitlerine kadar zorlanarak sınandı.

2017’de Dünya Ralli Şampiyonası’na Yaris WRC ile geri dönüş yapan Toyota, 2018’de Markalar Şampiyonluğu’nu ve bu yıl da Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazanarak rallideki iddiasını devam ettiriyor.
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Şu an Yaris GR sport adıyla bir model satılıyor ancak 1.5 hibrit motora ve cvt şanzımana sahip. Görsel olarak standart 5 kapı Yaris'e göre ufak farklılıklara sahip, altyapıda bir değişiklik bildiğim kadarıyla yok.

Yeni Yaris GR, Yaris GRMN'e biraz daha benzeyecek, görsellikten fazlasını verecek gibi duruyor.
GRMN özel seriydi, limitliydi. Bunda öyle olmayacak sanırım.

Kamuflajsız fotoğrafları var, 3 kapılı yeni Yaris
toyota-gr-yaris-spy-photo.jpg

toyota-gr-yaris-spy-photo.jpg

toyota-gr-yaris-spy-photo.jpg
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım