Genleşme kabının hava tahliye bölümü orası. Çatlıyor bir müddet sonra. Revizyonlu genleşme kabı ile değiştirmek gerekiyor (sonra çatlama problemi olmuyor). O kadar su kaçağı varsa su oradan değil büyük ihtimalle turbonun sağ yan kenarından kaçırıyordur ya da bir borudan kaçırıyordur. Genleşme kabını alana kadar aracı kullanmayın. Genleşme kabı ile beraber en az 3lt antifiriz ihtiyacınızda olacak. Bunu da Castrol Radiocooler NF ya da Shell EasyCare Anti-Freeze (anti-freeze yazısı açık yeşil olacak ve ASTM3306 yazması gerek - https://resmim.net/f/se5RYd.jpg) kullanarak çözebilirsiniz.Çok sağolun. Size ve forumdaki değerli arkadaşlara bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim. Dün akşam eve dönerken araç birden soğutma sıvısı(yani su) ekleyin diye ekranda uyarı verdi ben de korktum hemen bir marketin önünde durdum. Su alıp döndüm kaputu açtım, su koyma haznesinin kapağının yanında bir delik var düdüklü tencere gibi buhar veriyordu, sanki araba hararet yapmış gibiydi. Yağ sıcaklığımda 110 civarıydı. 10 dk soğutup su ekledim. Yola tekrar çıktım 2 km ilerledim aynı uyarıyı baştan verdi. 3lt suyun hepsini boşaltmış. Ses yine aynı neyse yine su ekledim eve gelene kadar yine boşaltmış. Sizce sorun nedir? Biraz uzun oldu şimdiden sağolun![]()
Almanız gereken Genleşme Kabı'nın parça kodu: 17 13 7 642 158
O-Ring'lerinde bu esnada değişmesi faydalı olur.
Son düzenleme: