Türkiye Dijital Radyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir hengamede tanıtıldı 2016'da geçilecek dendi ama malum yıl da hiç olumlu birşey olmadığı gibi bu işte kaynadı.
2017 deniyor şimdide geçildimi geçilmedi mi bir bilgim yok ama çevre kirliliğine neden olan antenlerin %60 azaltacak ve CD kalitesinde yayın alınabileceği yazılıyor.
Gerçi günümüzde insanlar müzik ihtiyacını çoğu araçta Bluetooth-USB sağolsun Spotify veya kendi doldurdukları müzik ile giderip radyoda haber-muhabbet dinlemek için kullanıyor.
Ne kadar aracın desteklediği malumunuz zaten süreci merakla takip edeceğim bende ama analog iyidir ya :)

DAB (Digital Audio Broadcasting) geçişi darbe girişimi sonrası RTÜK'te fetöcülerin görevlerinden ihraç edilmesi ve yerine gelen ekibin henüz frekans planlaması yapamaması yüzünden 2017 sonuna ertelendi.

Tabii burada önemli olan bir şey var. Bu konu ile ilgili yapılan haberlerde araç başı 40 - 60$ civarı bir maliyet ile değişiklik yapılacağı söyleniyordu.

Marka ve modele göre bayağı değişkenlik gösteren bir durum bu. Mesela benim arabadaki orjinal teyp DAB destekli değil ve parça ilavesiyle falan da bu hizmetten yararlanamayacağım. Gidip DAB destekli orjinal teyp almak zorunda kalacağım içinde bayağı bir tuzlu olacak. Gerçi DAB Retrofit Kit adı altında DAB alıcı modülü, anteni ve uzaktan kumandası olarak geçiyor ama UK market için olduğu belirtilmiş.

Zaten böyle bir işe kalkışacaksam direk Navi. Prof'a geçiş yapar her şeyi açtırırım.

Aslında en güzeli Amerika'da BMW araçlarda sunulan Sirius Radio HD. Adamlar yıllık basit bir meblağ ödeyip abonelik alıyorlar, yıl boyu arabada HD radyo yayını. Yüzlerce müzik türünden istediğin kadar seç, dinle..

DAB (Digital Audio Broadcasting) geçişi darbe girişimi sonrası RTÜK'te fetöcülerin görevlerinden ihraç edilmesi ve yerine gelen ekibin henüz frekans planlaması yapamaması yüzünden 2017 sonuna ertelendi.

Tabii burada önemli olan bir şey var. Bu konu ile ilgili yapılan haberlerde araç başı 40 - 60$ civarı bir maliyet ile değişiklik yapılacağı söyleniyordu.

Marka ve modele göre bayağı değişkenlik gösteren bir durum bu. Mesela benim arabadaki orjinal teyp DAB destekli değil ve parça ilavesiyle falan da bu hizmetten yararlanamayacağım. Gidip DAB destekli orjinal teyp almak zorunda kalacağım içinde bayağı bir tuzlu olacak. Gerçi DAB Retrofit Kit adı altında DAB alıcı modülü, anteni ve uzaktan kumandası olarak geçiyor ama UK market için olduğu belirtilmiş.

Zaten böyle bir işe kalkışacaksam direk Navi. Prof'a geçiş yapar her şeyi açtırırım.

Aslında en güzeli Amerika'da BMW araçlarda sunulan Sirius Radio HD. Adamlar yıllık basit bir meblağ ödeyip abonelik alıyorlar, yıl boyu arabada HD radyo yayını. Yüzlerce müzik türünden istediğin kadar seç, dinle..
Ben artık ülkeye gelen çogü araçta DAB standart diye biliyorum. DAB kalitesi baya güzel bir an önce gelmesi dileğiyle.

Bu sistem için teybin değişmesi gerekiyor diye biliyorum. Asıl sorun burada başlıyor. Multimedya ekranı olan araçların teybini değiştirdiğinizde ekranın da değişmesi gerekiyor. Yani dokunmatik ekran + teyp bir bütün olarak düşünülebilir. Dokunmatik ekranın fonksiyonunu bozmayacak şekilde marka ve modellere özel tam uyumlu DAB destekli teyp yapılıp yetkili servislerde satılırsa belki olabilir. Ama her şekilde tuzlu olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...