Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Uzmanlar özellikle 2020 yılında yaşanan ikinci el fiyat artışlarının, yılın ilk günlerinde düşme trendine geçtiğini, orta vadede araçların gerçek değerini bulacağını belirtti.
İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyor. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeli. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyor. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcut.
Bir önceki ay gerçekleşen kümülatif sonuçları değerlendiren Emre Ayyıldız, “Ocak 2021’deki fiyat artışlarına baktığımızda, Ocak 2018’den bu yana üç kategoride de artış oranının yüzde 71 olduğunu görüyoruz. Bu da bize ikinci el otomobil fiyatlarının Kasım 2020’ye göre yüzde 12’ye düştüğünü gösteriyor. Hatta şubat ayının ilk haftasında fiyatlar gerilemeye devam etti ve toplamda yüzde 13’lük bir düşüş yaşandı. Son iki ayda kurda yaşanan sert düşüş...

Okumaya devam et...


 
  • Haha
Tepkiler: Akın

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Bir arada uzman diye karlıkçı halile body kit yaptırıyorlardı, her ''sakallıya dede demek'' sorunsalı diyorum.

Fiyatların düşüşü için en gerekli şey ikinci araç ithalatıdır, sürekli yazıyorum yine de yazacağım. Samimi olunmak isteniyorsa kotayla Avrupa'nın eskilerini alarak çıkarız bu dipsiz kuyudan.
 

alicangulpinar

Alican Gülpınar
Elit Apaçi
6 Haz 2020
98
458
810
32
İstanbul
Marka
Peugeot
Salgının bitmesiyle ikinci el araca olan talep artacak bu da yeni fırsatlar oluşturacak demiş. Talep artarsa fiyat nasıl düşsün. Zaten pandemide aşırı talepten ve araç yokluğundan buralara geldik. Üstüne kur da son vuruş oldu.

Şuan fiyatların bir tık geriye gelmesinin sebebi kredi faizlerinin artmasından ve belirsizlikten dolayı talebin düşmesi. Uçuk kaçık fiyat yazanlar satabilmek için fiyatı düşürmek zorunda kalıyor hepsi bu.

Kur etkisine gelirsek de sıfır araçlarda ben daha etkisini göremedim. Kur artarken yükselen fiyatlar düşünce aynı oranda geri gelmiyor liste fiyatları üzerinde. Hatta takip ettiğim araçlarda hep yükseldiğini gördüm.
 
Son düzenleme:
A

agar

Ziyaretçi
145 bine ibiza 130 bine clio var sıfır.. giriş paketi de olsa daha nasıl düşecek ???? ancak euro 8 in altında 1 yıl kalacak da sıfırlar düşecek... yoksa şuan nanay..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım