FeaturedHaberler

Uzmanlar konuştu; İkinci el fiyatları dengeleniyor




Uzmanlar özellikle 2020 yılında yaşanan ikinci el fiyat artışlarının, yılın ilk günlerinde düşme trendine geçtiğini, orta vadede araçların gerçek değerini bulacağını belirtti.

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyor. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeli. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyor. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcut.

Bir önceki ay gerçekleşen kümülatif sonuçları değerlendiren Emre Ayyıldız, “Ocak 2021’deki fiyat artışlarına baktığımızda, Ocak 2018’den bu yana üç kategoride de artış oranının yüzde 71 olduğunu görüyoruz. Bu da bize ikinci el otomobil fiyatlarının Kasım 2020’ye göre yüzde 12’ye düştüğünü gösteriyor. Hatta şubat ayının ilk haftasında fiyatlar gerilemeye devam etti ve toplamda yüzde 13’lük bir düşüş yaşandı. Son iki ayda kurda yaşanan sert düşüş özellikle orta ve üst segment araçlarda daha çok hissedildi. Bu da ikinci el araç almayı düşünenler için fırsat oluşturdu. Salgın etkileri azalırsa bahar aylarının gelmesiyle birlikte ikinci el otomobile olan talepte ciddi bir artış göreceğimizi düşünüyorum.  Bu da ikinci el otomobil alımında yeni fırsatlar sunabilir.” şeklinde konuştu.

Emre Ayyıldız, ikinci el otomobil fiyatlarındaki bu dengelenmenin bir süre daha devam edeceğini ve bu durumun tüketicilerin yararına olduğunu da sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bir arada uzman diye karlıkçı halile body kit yaptırıyorlardı, her ”sakallıya dede demek” sorunsalı diyorum.

    Fiyatların düşüşü için en gerekli şey ikinci araç ithalatıdır, sürekli yazıyorum yine de yazacağım. Samimi olunmak isteniyorsa kotayla Avrupa’nın eskilerini alarak çıkarız bu dipsiz kuyudan.

  2. Salgının bitmesiyle ikinci el araca olan talep artacak bu da yeni fırsatlar oluşturacak demiş. Talep artarsa fiyat nasıl düşsün. Zaten pandemide aşırı talepten ve araç yokluğundan buralara geldik. Üstüne kur da son vuruş oldu.

    Şuan fiyatların bir tık geriye gelmesinin sebebi kredi faizlerinin artmasından ve belirsizlikten dolayı talebin düşmesi. Uçuk kaçık fiyat yazanlar satabilmek için fiyatı düşürmek zorunda kalıyor hepsi bu.

    Kur etkisine gelirsek de sıfır araçlarda ben daha etkisini göremedim. Kur artarken yükselen fiyatlar düşünce aynı oranda geri gelmiyor liste fiyatları üzerinde. Hatta takip ettiğim araçlarda hep yükseldiğini gördüm.

  3. 145 bine ibiza 130 bine clio var sıfır.. giriş paketi de olsa daha nasıl düşecek ???? ancak euro 8 in altında 1 yıl kalacak da sıfırlar düşecek… yoksa şuan nanay..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu