ben geçen sene istanbul dan izmit e gidicektim, kendi arabam bakımda olduğu için babamın arabasını aldım.. hem lpg li hemde köprü trafiğinde otomatik rahat rahat giderim dedim.. normalde benim arabada lpg yok ona göre kullanıyorum.. ama babamın araba lpg li, yani psikolojik olarak az yakar kafasındayım.. e bide uzun yol..
otobana çıktım lpg göstergesi 5 ışık gösteriyor.. basıyorum, spor mode alıyorum.. lpg yani ne olabilirki ? bu arada araba omega 2.5.. izmite gittim geldim... 5 ışık lpg seviyesi hala4 kademe göseriyor.. diyorumki ne güzel bişey bu yaa, ne rahatlık bas bas bitmiyor..
gazcıya girdim fulle dedim, 1 ışık dolacak diye bekliyorum.. bekle bekle yok dolmuyor.. görevliyi çağırdım sizin pompa bozuk heralde doldurmuyor.. baktı geldi abi senin depo boş anca dolacak dedi..
ben olayı kafamda yorumlayamadan 1 ışıktı hani filan derken, 250 tl ödeyip çıktım.. kendi aracımla 100 liraya gidicem yolu gazla 2.5 katına gittim geldim.. meğer lpg tankının şamandırası bozukmuş.. sonra öğrendim.
yani burdan şu sonucu çıkartabiliriz, ne kadar basarsan o kadar yakıyor, lpg de olsa affetmiyor
..muş..