KAPALI Vectra 1.9 CDTI vs Opel Omega 2.5 V6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BatuhanSks

Profesör
179
Arkadaşlar benim aracım omega 2.5 v6. Motor şanzıman ve akla gelecek bi çok trim aksamı iç aksamı sıfır ayarında. Fabrika çıkışlı seviyesine getirmek adına çok uğraşıldı. şimdide kasa olarak sıfırlamak adına kaportada komple boyanıyor .Görsel olarakta çağımıza uygun olması ve birazda kişiselleştirmek/modifikasyon\ adına baya bi eklemeler yaptık. Ama ben genç bir araba sever olarak pekte memnun sayılmam.
Çok şükür benim hayalimdi bu arabayı alıp kişiselleştirmek ama umduğum gibi çıkmadı.
-çok ağır kalkamıyor.(jantla alakalı olabilir. sürekli patinaja düşüyor.)
-2.5 v6 170 hp diyince ürküyorsunuz ama pek öyle koşmuyor özellikle kalkarken.
-ve beni en çok yakan yıkan üzen deli gibi yakıyor, gezilmiyor , gezincede gezdiğin paraya acıyorsun -şehir içi motor istatistiklerine uygun yürüse üzülmem...


Şimdi emsallerine göre iyi bi paraya satıp üstüne azıcık ekleyip manuel 1.9 vectra alıp yükleyeyim diyorum. Dış görselin dışında yazılım vs. kafama göre yapıp bineyim diyorum.Fakat yüksek kmliler doblo motoru takanlar beni ürküttü. Vectra c kasasını iyi bilirim ama 1.9 cdtı motorada yabancı sayılırım . Önerirmisiniz ? Kaç yakar /Yüklenerek/Normal/ ...?


Bir yandanda omeganın içini dışını 0 ayarına getirdim ruhsal da bi bağ oluştu :D uzun süre yakıtını koyup binebilirim, satmayayım üzülürmüyüm? diyorum. Sizlere danışmak istedim çok teşekkürler iyi forumlarr :)...
 
Orjinal hali öyle , biraz gıdıklayınca (yazılım komple egzoz downpipe westgate falan filan planlarım var ) Chiple 400+ tork elde ediliyormuş 0-100 de 7-8 snye düşüyormuş . Bide az yakarsa yeter .
 
30-32civarı diyelim 2003-5 arası. Biliyorum 1.6 c ye biniyorduk bi ara hatta kafadan kayardı çok , ama ok gibi güvenli bi gidişi vardı.1.6 yetmiyordu... bana yeter yazılımlı istatistikleri ya . Bu civarada en iyi ve hızlı alternatif benim için...
 
Omegadan sonra pek üzmez gibi . Daha bizim için düşünce sadece . Cdtı kodlu motorlar dayanıklıdır diğe umuyor duyuyorum. Birde genelde üzülmemiş araçlar . Komple motor ne kadara patlar ki,önemli olan sonrasında dayanıklı olması. Saten otomatikle işim olmaz .8 yıl vectra c2 ye bindik bi baskı balata değişti bide kapı açıp kaparken ses geliyordu onların adını bilmiyorum o parçalar değişti hemde parçası rahat bulunuyor gibi. Bahse konu olan 1.9 cdtı motor nasıl ne yakar bu önemli siz daha iyi bilirsiniz ne sorun yaşadı arkadaşınız. 2.0 turbo vectralarda var aklımda ama oda yakar lpg taktırmak lpgyle binmek istemiyorum. Dizel daha çok çekiyor beni... yılda 12 bin civarı yol yapıyorum diyebilirim.
 
Performans odaklı bir makina düşünüyorsanız c sınıfına düşmeniz gerekebilir 2.0l dizellere çıksanız bile.
Çünkü düşündüğünüz vectra c 1.9 bile 1550-1600 kg civarında,omegayla aşağı yukarı aynı olacaktır.Manuel+düşük devir torku ile şimdiki aracınızdan az yaksanız dahi performans açısından kayda değer fark olmayacaktır.
Mesela şuan 1.5l atmosferik 950 kg 90hp bir aracım,aynı zamanda 2.0l dizel 1700kg 140hp aracım var.İkisini sürekli aynı yollarda mukayese ediyorum.90 beygir düzde daha iyi yürüyor.
Özetle 1300kg ları çok geçmeyecek 150-160 hp lere kadar yükleyebileceğiniz 1.6 b-c sınıfı dizeller yüzünüzü her anlamda güldürür ağır araçlara kıyasla.
 
Siz deyince baktım vectra 1.9 1650 kg imiş :O ama internetteki 0-160 falan baya iyi gibi bana yeter yani...
Ben ortaya karışık bir şey istiyorum yakıt performans sedan özellikle opel olması benim için önemli ve bu araba tam nokta atışı gibi. Performansla motorla vsde ben oynayacağım . Olmadı hybrid yaparım. Ama motorun kendisi nasıl dayanıklımı bu benim merakım.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Zulfadli
Öyle tabi ama bi genç arabası deil.yerimizde durmuyoruz malum . Lpg diyorum lpgde korkutuyor ya herşeyden ziyade saten araba adana sıcağında hep 95-97 hararet.
 
Bana kalsa Omegayla uğraşmaya devam ederdim. Zaten eğer araçla uğraşmak hoşunuza gidiyorsa Omega kesin kalsın.
Lpg konusunda yapacak hiçbir şey yok ama alacağınız Vectra da sorun yapacaktır illaki.
 
Abi komple aklına gelecek ufacık detayına kadar topluyoruz topladık . Sadece yakıt problem . Hadi performansıda idare ediyoruz omegaya ağır gitmek yakışıyor saten .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...