KAPALI Vectra 1.9 CDTI vs Opel Omega 2.5 V6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BatuhanSks

Profesör
179
Arkadaşlar benim aracım omega 2.5 v6. Motor şanzıman ve akla gelecek bi çok trim aksamı iç aksamı sıfır ayarında. Fabrika çıkışlı seviyesine getirmek adına çok uğraşıldı. şimdide kasa olarak sıfırlamak adına kaportada komple boyanıyor .Görsel olarakta çağımıza uygun olması ve birazda kişiselleştirmek/modifikasyon\ adına baya bi eklemeler yaptık. Ama ben genç bir araba sever olarak pekte memnun sayılmam.
Çok şükür benim hayalimdi bu arabayı alıp kişiselleştirmek ama umduğum gibi çıkmadı.
-çok ağır kalkamıyor.(jantla alakalı olabilir. sürekli patinaja düşüyor.)
-2.5 v6 170 hp diyince ürküyorsunuz ama pek öyle koşmuyor özellikle kalkarken.
-ve beni en çok yakan yıkan üzen deli gibi yakıyor, gezilmiyor , gezincede gezdiğin paraya acıyorsun -şehir içi motor istatistiklerine uygun yürüse üzülmem...

Şimdi emsallerine göre iyi bi paraya satıp üstüne azıcık ekleyip manuel 1.9 vectra alıp yükleyeyim diyorum. Dış görselin dışında yazılım vs. kafama göre yapıp bineyim diyorum.Fakat yüksek kmliler doblo motoru takanlar beni ürküttü. Vectra c kasasını iyi bilirim ama 1.9 cdtı motorada yabancı sayılırım . Önerirmisiniz ? Kaç yakar /Yüklenerek/Normal/ ...?

Bir yandanda omeganın içini dışını 0 ayarına getirdim ruhsal da bi bağ oluştu :D uzun süre yakıtını koyup binebilirim, satmayayım üzülürmüyüm? diyorum. Sizlere danışmak istedim çok teşekkürler iyi forumlarr :)...

illa opel diyorsan bence astra H 1.7 CDTI motoru iyi yüklersin bence elden çıkarma konusunda iyi olur sonuçta yüklü corsalar peynir ekmek gibi gidiyor buda daha teklonojik 5 kapılı corsa gibi düşünebilirsin tabi daha onlarca örnek var bu sadece birisi.

Son düzenleme:
Şimdilik kararım sizlerinde yardımlarıyla omeganın durması gelsin bir bakalım . Yazı geçirelim bize ne kdar yakıt yaktıracak . Çok uğraştık biraz tadına bakalım. Kışın sonu ortaları gibi dediğiniz gibi astra 1.7 1.9 gtc yada 1.9 2.0 vectra yada 1.6 t insignia düşünebilirim .

Hocam madem 1.9 cdti bakıyorsun o zaman bende aynı motoru kullanan alfa romeo 147 veya gt öneriyorum bu motor ile kilitli diferansiyel de geliyor. En azından sürüş keyfi güzel olan ve yaşına rağmen hala sexy ve genç işi bir araban olur

Şahsi görüşüm; Vectra'yı aldıktan sonra yüklemeyi geçtim, önce Omega'nız kadar sağlıklı bir hale getirmek için harcayacağınız para var. Üstüne gıdıklama masrafları derken cebinizden çıkacak olan para, (ortalama 3-4 yıl 50.000km gibi düşünerek) Omega kullanırkenki yakıt masraf farkını geçecektir diye düşünüyorum. Arabanızı seviyorsanız benzini sakınmayın bence.

Opelin parça tedarik sıkıntısı olmuyor bizim için . Yetkili servis bağımız olduğundan şehirdeki nerdeyse tüm ustalar parçacılar tanıdık dolayısıyla opel 1-0 önde . Omega kmde 70 kuruş falan yakıyor zırt pırt benzinciye girmek can sıkıyor . Mantıksal olarak haklısınız aslında ya . Ama pratikte insan höh be oluyor .

Opelin parça tedarik sıkıntısı olmuyor bizim için . Yetkili servis bağımız olduğundan şehirdeki nerdeyse tüm ustalar parçacılar tanıdık dolayısıyla opel 1-0 önde . Omega kmde 70 kuruş falan yakıyor zırt pırt benzinciye girmek can sıkıyor . Mantıksal olarak haklısınız aslında ya . Ama pratikte insan höh be oluyor .
Tedarik sıkıntısı normalde hiçbir Opel'de olmaz da, yine de tedarik kaynaklarınız bedavaya vermeyecektir parçaları :) Aylık yakıt giderinin size fazla gelen kısmını araba taksidi gibi düşünün geçin derim :) Böyle düşünmek içinizi rahatlatır belki.

Şahsen arkadan itişli E sınıfı Omega'yı satıp Vectra C almazdım
Gerek sağlamlık, gerek donanım, gerek kalite olsun Opel'in zirvesidir Omega

90'lardaki çoğu Opel gibi Omega'yıda beğenirim, farklı bir duruşu var. Ama o arabanın yakıtı adamı üzer. Kullanamayacağım arabaya sahip olmakta pek doğru gelmiyor, güç yetse bile psikolojik olarak devamlı yakıta para vermek hoş bir şey değil. Vectra C hakkında, hemde dizeli hakkında en ufak bir fikrim yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...