HABER Volkswagen Scirocco için yolun sonu göründü!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Genç işi coupe otomobil Volkswagen Scirocco için yolun sonu gelmiş gibi görünüyor. Alman marka, yaptığı açıklama ile modelinin emekliye ayrıldığını resmen açıkladı!

Volkswagen Scirocco artık resmen tarih oldu!

Alman üretici, internet sitesinden yaptığı açıklama ile efsane modelin üretiminin durdurulduğunu açıkladı. Konfigüratör bölümü kapatılan ve modeller bölümünden çıkarılan Scirocco, halihazırda üretilmiş araçlar ile bir süre daha showroomlarda kalmaya devam edecek. Böylece 2008 yılında ikinci baharını yaşayan model artık aramızdan tamamen ayrılmış olacak.

Volkswagen Scirocco, tarihinde ilk olarak 1972 yılında piyasaya sürüldü. O dönem sportif hot hatch ihtiyacını karşılayan model, 2008’de ise küllerinden yeniden doğmuştu. Ancak yeni Scirocco’nun küresel satışları istendiği gibi gitmedi ve model kasa değiştirmeden emekliye ayrılmış oldu. Ayrıca önümüzdeki yıl markanın diğer iki kapılı modeli Beetle için de benzer bir stratejinin uygulanacağı söyleniyor.

Hot-hatch için elektrikli umudu yeşerdi!

Tüm bunlara rağmen Volkswagen Scirocco’nun tamamen ıskartaya ayrıldığını söyleyemeyiz. Markanın gelecek planlarının büyük kısmını elektrikli araçlar oluşturuyor ve bu plan efsane modelin geri dönmesine sebep olabilir. Bakalım Alman marka iki kapılı otomobil dönemini tamamen mi kapatacak, yoksa strateji değiştirerek elektrikli Scirocco ile yola devam mı edecek?

Read the whole post here.
 
Son düzenleme:

GARAJ TV

Panpa
9 Eyl 2016
6,305
8,799
4,770
Vw nin altyapı ve sürüş kalitesi olarak en iyi arabasıydı. Gitmesi yazık oldu. Umarım yakın zamanda aynı kalitesi ile geri döner.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Ugur

Cagdas Cag

Panpa
Destekçi
10 Şub 2017
2,840
6,727
4,520
Marka
Audi
Ülkemizde Bmw 3 serisi gençler arasında ne ise, Scirocco da oydu. Kötü ellere düşmüştü, bakış açım değişmişti arabaya karşı. Bitmesi iyi olmuş.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mehmet ve Sailor

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Uygun fiyatlı spor araçlardan biri daha devler ligine veda etti, korkarım bundan sonra sportif araçlara binmek için çok büyük paralar vermek gerekecek.Scirocco olarak değil de otomobil endüstrisi adına kayıp yoksa zaten Scirocco makyajlanmadan uzun süre satılmış vadesini doldurmuş araçlardan biriydi yenileme istiyordu.VW'nin şu gereksiz VW Beetle retrosuna ayrılan bütçe kadar saçması yok bari onu Scirocco'yu piyasa da tutmak için kullansaydı ama tabii ki burada VW gibi bir markadan bahsediyoruz kar yapma hevesi her şeyin üstünde bir konumda...
 
  • Beğeni
Tepkiler: LvntDmr67
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım