Volvo büyük bir atılım ile karşımızda; Mild hybrid

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
Volvo Cars, bir dizi yeni mild hybrid motoruyla elektrikli geleceğe doğru büyük bir adım atıyor
Volvo Cars, tüm model yelpazesinde ileriye dönük olarak kullanıma sunulacak, yenilenmiş ve yeni geliştirilmiş elektrikli motor seçenekleri piyasaya sürerek elektrifikasyon hedeflerine doğru önemli bir adım attı. Şirket, mevcut T8 ve T6 Twin Engine plug-in hybrid motorlarını geliştirirken, aynı zamanda ürettiği her modelde elektrikli bir motor seçeneği olacağı sözünü de doğruladı. Volvo Cars, ayrıca, XC90 ve XC60 SUV modellerinin dizel ve benzinli versiyonlarından başlayarak önümüzdeki aylarda bir dizi mild hybrid seçeneği de piyasaya sürecek.
Bu mild hybrid motorlar, ilk kez müşterilerine, Volvo’nun gelişmiş kinetik enerji geri kazanım sistemini sunuyor. Bu yapı, yeni ‘B’ işareti ile ifade ediliyor ve mevcut içten yanmalı motorlarla birlikte entegre bir...

Okumaya devam et...


 
Güzel bir atılım inşallah başarı ile sonuçlanır
 
Mild Hybrid çalışmalarına Ford Otosan tarafında da başlandı. Dizel hybrid transit çalışmaları devam ediyor. Sanırım duyuruldu da yabancı basında. Custom'da da Plug in hybrid'de benzinli 1.0 ecoboost fox motor var ancak bu motor tahrik sağlamıyor, sadece aküleri şarj etmeye yönelik, yani aslında jeneratör görevi görüyor.