AÇIK volvo v40, bmw 1 ve vw golf 8.5 arasında

racer

Sedat
Profesör
648
31
Marka
Ford
Arkadaşlar belki hatırlayan bilir yakın zamanda fiestamı satıp akabinde geri almıştım. fakat önüme bir seçenek çıktı ve yükseltmek için fırsatımız var diyelim. birbirinden tamamen alakasız tarzda 3 otomobil arasında kaldım. yüksek kondisyonda bir volvo v40 1.5 t3, 2019 son arkadan itişli 118i one edition veya golf 8.5 1.5 tsi life alma fikri arasında gidip geliyorum. açıkçası ailede başka araçlar da olduğu için beklentilerimi çok spesifikleştir(e)medim. hepsinin + ve - yönleri ilgimi çekiyor garip bir şekilde. :D
volvo v40 1.5 t3: bana göre içi dışı en klas ve elit olanı. sürüşü de son derece güzel. çok majör bir eksisi yok.
bmw 118i one edition: arkadan itişli olması tadını farklı kılıyor. şasisi ve şanzımanı çok iyi. sıkıntısı arka yaşam alanı dar. motoru da sanıyorum bir tık narin. iç mekan kalitesi de iyi bir alman otomobili seviyesinde.
vw golf 8.5 life: diğerlerinden en büyük artısı daha yeni olması. motor şanzıman bunda da çok iyi. kalitesi bir çıt geride. test ettiğimde sürüşünü de çok beğenmiştim açıkçası. tam bir golf. eksik bulması zor. fakat diğerlerinden ruhsuz mu ruhsuz.

dürüst olmam gerekirse duygusal olarak birine karşı doldurulmaya ihtiyacım var sanırım. :D siz olsanız neyi tercih edersiniz diye sormak istedim. şimdiden teşekkür ederim.

Bunların yaşı, km'si, kaza durumu vs ne durumda o önemli hocam.

Bunları işin içine katmadan bir tercih yapılsa ben V40 ile Golf arasında kalırdım. Mantıklı tercihle Golf derim, duygusal tercihle v40 derim.

Ama dediğim gibi bunların km'si, yaşı vs de önemli kriter karar vermede.

Bunların yaşı, km'si, kaza durumu vs ne durumda o önemli hocam.

Bunları işin içine katmadan bir tercih yapılsa ben V40 ile Golf arasında kalırdım. Mantıklı tercihle Golf derim, duygusal tercihle v40 derim.

Ama dediğim gibi bunların km'si, yaşı vs de önemli kriter karar vermede.
hocam genellikle sahibindendeki en temiz örneklere bakmaya çalışıyorum. golf zaten yeni. özellikle v40 ve 1 serisinin kazasız, km'leri düşük seçeneklerini inceliyorum. 2019 model 70 bin km altı seçeneklere bakıyorum genel olarak. onların da fiyatları 2024 model civarı golf 8.5'a yaklaşıyor mevcut piyasada. bu sebeple bu üçü arasında kaldım. fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
hocam genellikle sahibindendeki en temiz örneklere bakmaya çalışıyorum. golf zaten yeni. özellikle v40 ve 1 serisinin kazasız, km'leri düşük seçeneklerini inceliyorum. 2019 model 70 bin km altı seçeneklere bakıyorum genel olarak. onların da fiyatları 2024 model civarı golf 8.5'a yaklaşıyor mevcut piyasada. bu sebeple bu üçü arasında kaldım. fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Rica ederim hocam.

Ben kendime seçecek olsam kutucukları mümkün olduğunca doğru işaretleyen, bariz bir eksiği olmayan, kalitesiz de hissettirmeyen, oldukça da yeni olması nedeniyle Golf 8,5 alırım.

1 ile v40 arasında da v40 seçerim. 1'in virajlı yollarda daha eğlenceli ve sürücü odaklı otomobil olması dışında sürüş olarak v40'a üstünlüğü pek yok. V40 bu alanda, özellikle uzun yolda biraz daha grand tourer havası veriyor sürüş tarafında. Konforlu, yalıtımlı, sportif değil ama yol tutuşu iyi, kullanımı kolay. Tabi R Design paketleri biraz daha sert oluyor v40'larda. O yüzden o tercih size kalmış. Inscription biraz daha luxry versiyon iken R design daha sportif.

Son düzenleme:
güncel golfte e-tsi takısı değil de düz tsi varsa okey. Alternatör arızaları meşhur malum. Life paketteki 1.5 tsi downgrade edilmiş versiyondu galiba, 115hp. Bunlarda turbo sistemi 150hp olanlara göre farklı diye biliyorum. Sonradan yazılımla 150hp yaparım işine uygun değil pek.

1.18'e coupe araba gibi sadece 2 kişi binecekse neden olmasın. Ben arkaya oturamamıştım yolcu koltuğunu öne çekmeme rağmen :d .

V40, focus 3 platformu üzerine kurulu. Dinamik açıdan beklenenden daha keyifli olabilir. TK ve volvo motor kombinasyonuna (1.5 T3) sahip versiyonlar sorunsuz diye biliyorum. Malzemesi falan son gerçek volvolar zaten.

kenarda bütçe kalacak şekilde V40 alırdım ben olsam. Ruhsuzluğa katlanıp yeni nesil olsun dersem de golfe yakınlaşırdım, 150hp ise daha da güzel olur.

Piyasası şuan nasıl bilmiyorum ama 1.0 ecoboost focuslar da güzel seçenek olabilir. Performans yukarıdakiler kadar iyi değildir tabi ama otomobil bazında yaptığı şeyler konusunda iyi bir araba (yalıtım, konfor, tutuş, hacim vs.)

yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim arkadaşlar. bmw 1 ve v40 özelinde özellikle incelediğim iki ilanı burada paylaşmak istedim. golf zaten yeni olduğu için onunla ilgili bir ilan paylaşmayacağım. kondisyonu çoğu aracın güzel.

onur hocamın da belirttiği gibi eğer bütçe olarak çok açılmak istemediğim durumda son alternatifim focus active x'ler. tam istediğim durumda olmasa da resimleri güzel çekildiği için aşağıdaki ilanı paylaşmak istedim.

şu ana kadar kendimi en yakın hissettiğim v40 gibi açıkçası.

onur hocamın da belirttiği gibi eğer bütçe olarak çok açılmak istemediğim durumda son alternatifim focus active x'ler. tam istediğim durumda olmasa da resimleri güzel çekildiği için aşağıdaki ilanı paylaşmak istedim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...yalet-ekran-hatasiz-43.000km-1316677564/detay
Yalnız active x focus da ateş ediyor. Diğerleriyle 200-300 bin lira civarı da bir fiyat farkı var ki ciddi dramatik. Ben üçü arasından tercih yapılmasını istediğin için onları yorumladım hocam ama alternatif de devreye girecekse yalıtım, konfor, yeterli donanım, sürüş keyfi vs konularında active x de çok mantıklı ve güzel bir araç.

Ben 118 önermeye gelmiştim yaftalanmayacaksam :D ama focusu listede görünce gözüm kaymadı değil hem aradaki fiyat farkı hem de daha güncel duruş kendine çekiyor aradaki fiyat farkıda yürütme maaliyetlerine aşırı destek olur :D

Yalnız active x focus da ateş ediyor. Diğerleriyle 200-300 bin lira civarı da bir fiyat farkı var ki ciddi dramatik. Ben üçü arasından tercih yapılmasını istediğin için onları yorumladım hocam ama alternatif de devreye girecekse yalıtım, konfor, yeterli donanım, sürüş keyfi vs konularında active x de çok mantıklı ve güzel bir araç.
kesinlikle katılıyorum hocam.

Ben 118 önermeye gelmiştim yaftalanmayacaksam :D ama focusu listede görünce gözüm kaymadı değil hem aradaki fiyat farkı hem de daha güncel duruş kendine çekiyor aradaki fiyat farkıda yürütme maaliyetlerine aşırı destek olur :D
güncel golfte e-tsi takısı değil de düz tsi varsa okey. Alternatör arızaları meşhur malum. Life paketteki 1.5 tsi downgrade edilmiş versiyondu galiba, 115hp. Bunlarda turbo sistemi 150hp olanlara göre farklı diye biliyorum. Sonradan yazılımla 150hp yaparım işine uygun değil pek.

1.18'e coupe araba gibi sadece 2 kişi binecekse neden olmasın. Ben arkaya oturamamıştım yolcu koltuğunu öne çekmeme rağmen :d .

V40, focus 3 platformu üzerine kurulu. Dinamik açıdan beklenenden daha keyifli olabilir. TK ve volvo motor kombinasyonuna (1.5 T3) sahip versiyonlar sorunsuz diye biliyorum. Malzemesi falan son gerçek volvolar zaten.

kenarda bütçe kalacak şekilde V40 alırdım ben olsam. Ruhsuzluğa katlanıp yeni nesil olsun dersem de golfe yakınlaşırdım, 150hp ise daha da güzel olur.

Piyasası şuan nasıl bilmiyorum ama 1.0 ecoboost focuslar da güzel seçenek olabilir. Performans yukarıdakiler kadar iyi değildir tabi ama otomobil bazında yaptığı şeyler konusunda iyi bir araba (yalıtım, konfor, tutuş, hacim vs.)
hocam şu anda ailede s60 gibi büyük sayılabilecek bir araç daha var. fakat onu çoğunlukla uzun yolda kullanıyorum. sürüşümün yüzde 90'ında fiestamı kullanıyordum. sürüş zevki çok yüksek. şehir içinde fazlasıyla; şehir dışında da sınıfına göre gayet zevkli bir araç. aracımın rengini ve donanımını da çok seviyorum. kendi aracımı övmüş olmayayım ama çiçek gibi bir araç bence. tıpkı cenk hocamın corsa'sı gibi. boyuna göre verdiği mutluluk çok daha fazla.

şimdi bu aracın yerine yine sürüşümün yüzde 90'ında kullanacağım, bakınca ve sürünce beni mutlu edecek bir araç arıyorum. tıpkı fiestam gibi sınıfına göre kaliteli ve bir çıt sportif tatta olması benim için yeterli. attığım ilanlardaki üç araç da sürüşü, güzelliği ve ruhu olan araçlar bana göre. herhangi birini alan muhtemelen mutsuz olmaz farkındayım. bunların dışında golf de sürüşü, mantıklı ve yeni olmasıyla listeye giriyor. fakat estetik zevki zayıf.

çoğu kişi için kararsız ve ne istediğini bilmeyen bir imaj çizmiş olabilirim fakat sizlerin birçoğunu uzaktan da olsa arkadaşım görüyorum. bu yüzden sizlerin mantığı bir çıt işin içinde tutarak duygusal tercihlerinizin ne olacağını öğrenmek istedim. :)

Ailede başka araçlar var demişsiniz. Bence bu duruma göre seçilecek araba değişir. Eğer günlük kullanıma uygun standart bir araç varsa ben 118 ile v40 arasında (118 e daha yakınım) tercih yapardım. Ancak böyle bir araç yoksa v40 ile golf 8,5 arasında seçim yapılabilir. Tabi @Onur Kmnt in bahsettiği e-tsi daki problemler varken v40 daha iyi olur.

hocam şu anda ailede s60 gibi büyük sayılabilecek bir araç daha var. fakat onu çoğunlukla uzun yolda kullanıyorum. sürüşümün yüzde 90'ında fiestamı kullanıyordum. sürüş zevki çok yüksek. şehir içinde fazlasıyla; şehir dışında da sınıfına göre gayet zevkli bir araç. aracımın rengini ve donanımını da çok seviyorum. kendi aracımı övmüş olmayayım ama çiçek gibi bir araç bence. tıpkı cenk hocamın corsa'sı gibi. boyuna göre verdiği mutluluk çok daha fazla.

şimdi bu aracın yerine yine sürüşümün yüzde 90'ında kullanacağım, bakınca ve sürünce beni mutlu edecek bir araç arıyorum. tıpkı fiestam gibi sınıfına göre kaliteli ve bir çıt sportif tatta olması benim için yeterli. attığım ilanlardaki üç araç da sürüşü, güzelliği ve ruhu olan araçlar bana göre. herhangi birini alan muhtemelen mutsuz olmaz farkındayım. bunların dışında golf de sürüşü, mantıklı ve yeni olmasıyla listeye giriyor. fakat estetik zevki zayıf.

çoğu kişi için kararsız ve ne istediğini bilmeyen bir imaj çizmiş olabilirim fakat sizlerin birçoğunu uzaktan da olsa arkadaşım görüyorum. bu yüzden sizlerin mantığı bir çıt işin içinde tutarak duygusal tercihlerinizin ne olacağını öğrenmek istedim. :)
Active X bir Focus'un üstüne 300-350 bin lira koyduğunda, bu koyduğun bedel oranında bir geri dönüş alamazsın V40 ve 1 serisi özelinde. Tabi ki artı ve eksi yanlar var ama bu fiyat skalasında bir fark yok ki active x focus'lar oldukça rafine ve sürüş keyfi olan makineler.

Üçü haricinde araç olarak fiyat - performans - beklenti dengesinde Focus bence ideal orana en yakın araç konumunda. Özellikle aradaki fiyat farkı çok cazip.

Fiesta'yı seviyor olmandan dolayı hocam Ford'un sürüş hissine de aşina olacağın Focus mantıklı duruyor. Keyifli sürüş hissini kaybetmediğin gibi bunun yanına konfor, yalıtım ve rafinelik de koymuş olursun. Hem duygusal hem mantıksal olarak doyurabilir seni.

bütçeyi zorda bırakmıyorsa v40, başka şeyler almak için de kenarda param olsun diyorsanız focus.

1.18'in bu iki araca göre yürütme maliyeti ister istemez daha yüksek olacak. Küçük boyut da cabası.

Ayrıca güncel focusun iç hacmi önceki nesil s60'tan hayli fazla :d . Güncel s60 ile de benzer.

sportif sürüş konusunda fiestayı aratmasın diye bizim nesil mondeoyu önerirdim ama linç + elde kalma korkusundan + eskiye gitmemek adına girmiyorum o topa :d, https://shbd.io/s/i3cAb6s9

Son düzenleme:
Eğer başka aracınız var ise, 118i F20 alıp deneyimleyebilirsiniz. Tadını alın. Sonra zaten satarsınız, sürüşü ve duruşu bence diğer iki aracı da üzer.(Kendi aracımda bir F20 olduğundan öznel bir görüş olabilir) B38'in büyük tek bir sıkıntısı var. Onu da araştırın, ama onunda dışında diğer iki güzel araç arasında en afacan en keyiflisi olacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar belki hatırlayan bilir yakın zamanda fiestamı satıp akabinde geri almıştım. fakat önüme bir seçenek çıktı ve yükseltmek için fırsatımız var diyelim. birbirinden tamamen alakasız tarzda 3 otomobil arasında kaldım. yüksek kondisyonda bir volvo v40 1.5 t3, 2019 son arkadan itişli 118i one edition veya golf 8.5 1.5 tsi life alma fikri arasında gidip geliyorum. açıkçası ailede başka araçlar da olduğu için beklentilerimi çok spesifikleştir(e)medim. hepsinin + ve - yönleri ilgimi çekiyor garip bir şekilde. :D
volvo v40 1.5 t3: bana göre içi dışı en klas ve elit olanı. sürüşü de son derece güzel. çok majör bir eksisi yok.
bmw 118i one edition: arkadan itişli olması tadını farklı kılıyor. şasisi ve şanzımanı çok iyi. sıkıntısı arka yaşam alanı dar. motoru da sanıyorum bir tık narin. iç mekan kalitesi de iyi bir alman otomobili seviyesinde.
vw golf 8.5 life: diğerlerinden en büyük artısı daha yeni olması. motor şanzıman bunda da çok iyi. kalitesi bir çıt geride. test ettiğimde sürüşünü de çok beğenmiştim açıkçası. tam bir golf. eksik bulması zor. fakat diğerlerinden ruhsuz mu ruhsuz.

dürüst olmam gerekirse duygusal olarak birine karşı doldurulmaya ihtiyacım var sanırım. :D siz olsanız neyi tercih edersiniz diye sormak istedim. şimdiden teşekkür ederim.
Ben aralarında kalsam R-Design V40'a giderim. Motor sanırım saatli bomba jenerasyon Ecoboost ama olsun, :)

volvodaki motor ecoboost değil, volvonun kendi yaptığı bir motor, ecoboosttan tamamen farklı
@bt R-Design derken T4 anlamında demiş olabilir.

V40'ın 1.6D olanı bana daha bir güven veriyor ama onda da motor sesi yüzünden premenyum & loakjoriyuss hissiyat azalacak.. Bir de mazot fiyatları malum.
1.5'in Volvo motoru olması iyi de.. O da iki ucu 😅 değnek.

Ben 1.6D Cross Country bakardım herhalde.. And, makyajlıda konfor azalmış diyordu da bilemeyeceğim. 1.5'in de CrossCountry'si var..

Buna bir lift kit.. V40 - T3 yazılarını da iptal edicen. XC60 diye binicen 🥰 Neyse, ben genel anlamda CrossCountry bakardım. Makyajlılardaki ön farlar algıyı çok değiştiriyor. Eskileri Focus gibi geliyor insanın gözüne 🤷‍♂️

BMW güzel, ailede Volvo.. Sizde de Fiesta olmasından dolayı. Ford'un dışında çıkmak için güzel olabilir 😁
Golf için.. 2M'a yaklaştıkça Golf'e giderim diyelim. V40-F20 için 1.6M'un üzerine kolay kolay çıkmazdım.

Arkadaşlar herkese yorumu için teşekkür ederim. Sanırım kafamdaki sıralama biraz daha netleşti. 1) v40 2) focus 3) çok temiz bulunursa 1 serisi. Eğer biraz bile şüphe varsa golf şeklinde olacak.
Arkadaşlar bir sorum daha var. Limitleri yüksek ve çizgi otomobillerini daha çok seviyorum. Bunlar arasında kıyaslama yapmanız mümkün mü acaba?

En sevdiğim sezonun en sevdiğim araçları.
118i 'yi kronik motor sorunlarından dolayı eliyorum. Cefa çekmenin anlamı yok.
V40 ve Golf konusuna gelelim.
Ben 2017-2021 arası 2015 V40 Cross Country kullandım. Aracımla toplam 120.000KM yaptığımı hatırlıyorum. D2 Powershift motor ve şanzıman vardı.
Hayatımın en güzel sezonu olmuştu diyebilirim. Çok keyifle sorunsuz yolculuklar yaşadım. T3 motorun performansı benim aracın motorundan daha iyi olduğunu duydum fakat bildiğim kadarıyla silindirden kaynaklı ufak bir sarsıntı var, bunu gözlemlemeden almanızı önermem.
Golf konusuna gelelim.
Golf'ün sağlam donanımını tercih etmeyecekseniz V40 bir adım önde kalacak. 7-7.5-8-8.5 hangisini tercih ederseniz edin en önemlisi donanımlı olanını bulmak. Volvo standartları ile Volkswagen standartları aynı değil maalesef. V40 dolu bir araç tek sıkıntı yaşayacağınız husus diğer araçların donanımsızlığı olabilir. Bunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Dolu bir Golf, V40'ın önüne geçiyor. Aracı kullandığım aralıkta Golf alan arkadaşlarımın bir kaç kez gazabına uğramıştım. Dolusunun hiç bu kadar dolu olacağına inanmadığım Golf'lerle karşılaştım, o yüzden donanıma önem verin. İki araçta kendisini kanıtlamış belli bir kitleye hizmet eden araçlar.