Vw'lerde dsg olmayan düz şanzımanlar iyi midir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

petrolheadakin

Taklacı Güvercin
21
2007-2011 modelli vw araçlarında gördüğümüz otomatik şanzımanlar sorun çıkarır mı ? Bir de bu şanzımanları Zf'in ürettiği söyleniyor doğru mudur ?

Zf kısmını bilmem. Ama 2000'li yıllardaki vw otm. şanzmanını kullanmışlığım var. Başka çeşidi var mı bilmem ama benim kullandığım 4 ileri klasik tork konvertörlüydü. Kalkışı sakin, vites değişimleri konforlu vs.vs. Dediğim gibi klasik şanzıman ama 1.4 atmosferik benzinli motora ortalama 9 litre yaktırıyordu. Arkadaşımda var. Uzun yıllardır kullanılıyor, hiçbir arıza yaşamadılar. Yakıtı göze alırsanız gayet temiz, konforlu şanzımandır.

dsg leri zf değil ricardo isimli bir firma ilk bugattiye koydu sanırım 2005-2006 sonra da vw ile günümüze kadar geldi
2007-2011 arasındakilerde risk büyük ama birazcık şans işi belli olmaz yani.

Zf kısmını bilmem. Ama 2000'li yıllardaki vw otm. şanzmanını kullanmışlığım var. Başka çeşidi var mı bilmem ama benim kullandığım 4 ileri klasik tork konvertörlüydü. Kalkışı sakin, vites değişimleri konforlu vs.vs. Dediğim gibi klasik şanzıman ama 1.4 atmosferik benzinli motora ortalama 9 litre yaktırıyordu. Arkadaşımda var. Uzun yıllardır kullanılıyor, hiçbir arıza yaşamadılar. Yakıtı göze alırsanız gayet temiz, konforlu şanzımandır.

Benim dediğim 6 ileri 4 ileriyi bilmiyorum

dsg leri zf değil ricardo isimli bir firma ilk bugattiye koydu sanırım 2005-2006 sonra da vw ile günümüze kadar geldi
2007-2011 arasındakilerde risk büyük ama birazcık şans işi belli olmaz yani.
Dsgler zf değilde bir de vw nin farklı bir otomatik şanzımanı var dsg değil onu sordum eski dsgler zaten yıpranmış olur genelde

4 İleri Borada vb. Kullanılan şanzıman güzel çalışıyor . Golften binme şansım olmuştu .
Oldukça konforlu zamanının dsg si diyebilirim :) sorunsuzdur ayrıca ...
Ais uretmisti diye biliyorum Koreli bir firma ...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla ben hala tork konvertorlu 4 ileri kullaniyorum 0 sikinti. Genel olarak zaten kimse sorun yasamaz bir fazla yaktirir en kotu yani bu.dsg kadar salise degil ama kagni kadarda hissetirmez .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...