Wanna Cry Siber Saldırı Aman dikkat !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Formatla sıkıntısız düzeliyor, ama tabii ki dosyalarınızı kaybediyorsunuz. Yaptıkları şey dosyaları şifrelemek aslında özetlemek gerekirse. O şifreyi de açmak için 3 gün içinde para yatırmanızı istiyorlar. Yatırmazsanız para 2 katına çıkıyor. 1 hafta sonra da tüm dosyalarınızı kaybediyorsunuz.

Bu arada virüs executable dosyalarla bulaşıyor. Kısacası bilmediğiniz .exe uzantılı dosyalara çift tıklamayın bu süre zarfında.
Eyvallah hocam. İnşaallah kimsenin başı ağrımaz bu sıkıntıdan dolayı ve bir an önce biter.

Formatla düzelen bir yapıdaysa benim açımdan çok mühim bir durum yok. Formatlarım olur biter. Bu sıralar pc üzerinden alışveriş yaparken falan dikkat etmek lazım. Kart bilgileri vs. pc'de kayıtlı tutmamak lazım. Önemli dosyaları da hariciye falan almak gerek. İnşaallah kısa zamanda çözülür şu bela.
İnşaAllah biter de bir rahat nefes alırız. Benim bilgisayara bir bulaşsa yandım. Yedekleme yapamadım harici diske felan. Xp deyim hala.

İnşaAllah biter de bir rahat nefes alırız. Benim bilgisayara bir bulaşsa yandım. Yedekleme yapamadım harici diske felan. Xp deyim hala.
O zaman senin ekstra dikkat etmen lazım hocam. Bilmediğin mailleri açmadan sil direkt. Google'da falan her siteye girmemeye çalış. Bilgilerin önemliyse ve yedekleyemediysen iyice dikkat etmen gerek. İnşaallah sıkıntısız atlatırız.

@ceyhansuyu Sen yetkili bi abiye benziyorsun ufak sorum olucak. :) Önceki mesajımı okursan anlayacağın gibi smb özelliğini aktif olarak kullanıyorum dolayısıyla o özelliği kapatamıyorum. Bilgisayarın d diskini depolama için kullanıyorum ve içindekiler önemli iş dosyaları var ve aktif kullanılmakta. Bu durumda ben ne yapmalıyım. Bu illete bitlocker ve antivirüs kombosu kullanmam yeterli olurmu yoksa hiç uğraşma onlar senin kıytırık bilgisayarlarına bulaşmaz sen yedekleyerek git gerekirse formatlarsın gibi mi dersin.

@ceyhansuyu Sen yetkili bi abiye benziyorsun ufak sorum olucak. :) Önceki mesajımı okursan anlayacağın gibi smb özelliğini aktif olarak kullanıyorum dolayısıyla o özelliği kapatamıyorum. Bilgisayarın d diskini depolama için kullanıyorum ve içindekiler önemli iş dosyaları var ve aktif kullanılmakta. Bu durumda ben ne yapmalıyım. Bu illete bitlocker ve antivirüs kombosu kullanmam yeterli olurmu yoksa hiç uğraşma onlar senin kıytırık bilgisayarlarına bulaşmaz sen yedekleyerek git gerekirse formatlarsın gibi mi dersin.
Estagfirullah ben yetkili biri değilim zamanında bilgisayarla amatörce uğraşmışlığım vardır (Xp zamanları) uzun zamandır format bile atmadım. Ben harici bir harddisk alıp çok önemli dosyalarınızı ona atıp işiniz bittikten sonra bilgisayardan çıkarmanızı tavsiye ederim. En sağlamı bu. Bulut depolama da kullanabilirsiniz çok önemli dosyalarınız için.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...