X-Trail bakım önerisi

pasabey

Göktuğ Paşa
Takipçi
1
18
Marka
Nissan
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce 2015 model Nissan X-Trail 1.6 dCi aldım. 2500 km sonra 15.000 bakımı geliyor. 105.000 kmde ve bu yaştaki bir araç için illa yetkili servise gitmeye gerek var mı? Yoksa güvenilir bir usta yeterli olur mu? Yetkili servis 18.000 lira fiyat çekti geçen gün arkadaşıma. Bu fiyat beni zorlayacak açıkçası. Tavsiyenizi almak isterim.

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce 2015 model Nissan X-Trail 1.6 dCi aldım. 2500 km sonra 15.000 bakımı geliyor. 105.000 kmde ve bu yaştaki bir araç için illa yetkili servise gitmeye gerek var mı? Yoksa güvenilir bir usta yeterli olur mu? Yetkili servis 18.000 lira fiyat çekti geçen gün arkadaşıma. Bu fiyat beni zorlayacak açıkçası. Tavsiyenizi almak isterim.
Merhaba aracın geçmiş dökümanı var mı servis kaydı olarak ? Orda yapılan işlemleri paylaşabilirmisiniz

Yetkili servisin bu bakımda yaptıkları da önemli. Aracın kilometresini düşünürsek şanzıman yağı hiç değişmediyse onun da değişmesi gerekiyor, aynı şekilde 4x4 ve arka diferansiyel yağı değişmediyse onunda değişmesi gerekiyor. Bence kaliteli bir özel serviste bakım yaptırırsanız sıkıntı yaşamazsınız.

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba,

Aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde sorunsuz şekilde kullanmanızı dilerim.

1.6dci'larda işi sandık motora kadar götüren şu an sebebini hatırlamadığım bazı kronikler var. Hatta bir arkadaşım böyle bir sorunu aynı motora sahip Mercedes C aracında yaşadı. Eğer aracınız şu ana kadar tamamen yetkili servis bakımlıysa, yetkili servisten devam edin. Bir sıkıntı yaşarsanız iyi niyetten filan bir şeyler olabilir.

Eğer düzenli yetkili servis geçmişi yoksa, özel serviste sizi zorlayacak da olsa önleyici bakımlar yaptırın. Triger, devirdaim, yağ pompası ve soğutucusu, hortumlar, termostat, turbo hortumları vb. değişebilecek parçaları değiştirmeye bakın. Şanzıman ve diferansiyel tarafında da gerekli sıvı değişimlerini yaptırın.

Son düzenleme: