Herkese merhaba arkadaşlar.Aracımda birkaç yıldır kullandığım yağmur sensörü birkaç gündür çalışmıyor.Bunu nasıl düzeltebilirim?Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bizde de cam çatlak olduğu için ilk çalışmayı bazen kendisi yapmıyor, bazen de hantal çalışıyor.Kontrollere akünüzü ölçtürmekle başlayın. Akü zayıflamaya başladıysa sensörlerde tutukluğa ve çalışmamaya sebep olabiliyor.
Sonrasında kontrol edilmesi gereken yer silecek kolu. Sensörün devrede olacağı kademe bozulmuş olabilir. En temiz yolu, sanayide geçici olarak yeni kol takılarak kontrol edilmesidir.
Bir de ön camınızda en ufak bir çatlak varsa yağmur sensörüne garip şekilde etkisi oluyor.
Genelde yağmur sensörü dikiz aynasıyla ön cam arasına konumlandırılır. Ön camınız değişmişse, sonrasında iyi montaj yapılmadıysa zamanla böyle sorunlar olabilir. Çok km yaptıysanız ve dikiz aynasının orası zamanla esneyip camla arasında açıklık oluştuysa yine aynı şekilde sorun çıkarır.
Dikiz aynasına asılan bir süsün veya araç kokusunun ipiyle sensöre giden kablo bir şekilde yolları kesişip zamanla deformasyona sebep olduysa o da temassızlık yaratabilir.
Arabanızın markasını bilmiyorum ama bazı arabaların GEM modulünün yeri çok korunaklı tasarlanmıyor veya modülün kendisi dayanıksız oluyor, bir süre sonra arıza yapabiliyor. Kimisinde göstergelere vuruyor, kimisinde farlara vuruyor, kimisinde kontağa immobilizer'a vuruyor, kimisinde de sileceklere vuruyor. İnsan beyninde damar tıkanıklığı gibi birşey, nereye vuracağı belli değil. Bu maliyet olarak en kötü ihtimaldir.
En düşük ihtimal sensörün kendisinin bozulmasıdır.
Bu da mantıklı bir hareket.Akünün kutup başını söküp 5 dk bekleyip tekrar takın ve otomobili çalıştırın. Aracın sistemleri bir sıfırlansın bakalım belki kendine gelir.
1 yıl önce değişmişse direk olarak cam değişiminden demek yanlış olur, şimdiye kadar çoktan sorun çıkardı. Ama işlem yetkili serviste yapılmadıysa (gerçi yetkili servislere de çok güvenim yok ama en azından yol yordam bilirler) cam değişimi sırasında sensörün olduğu ünitenin montajını hatalı bir şekilde yapmışlarsa, zamanla esneme yapıp camla arası açılmış olabilir. Aynı sebepten yukarıda yazdığım veya benim de aklıma gelmeyen türlü türlü deformasyonlar olabilir.İlginiz için teşekkür ederim yaklaşık 1 sene kadar önce ön camı değişti aracın.Sensörün olduğu yer böyle görünüyor.Acaba dediğiniz gibi cam değişiminden kaynaklı olarak mı böyle oldu?Akü 2 ay önce değişti ayrıca.
Bazen otomobilin sistemleri, sensörleri falan kafayı yediğinde bir nevi sıfırlamak için güzel olabiliyor. Türk usulü bir yöntem diyorum ben buna. Denemekten zarar gelmez nasılsaBu da mantıklı bir hareket.
Sigortadan anlamıyorum hocam.Ama sensörün fotoğrafını çektim pek normal durmuyor.Oto camcı anlar mı bu işten?sigortayı kontrol et
sensör içerisinde su mu var yanlış mı görüyorum? elektrikçiye gidin hocam eğer camdan ötürü ise size söyler zatenSigortadan anlamıyorum hocam.Ama sensörün fotoğrafını çektim pek normal durmuyor.Oto camcı anlar mı bu işten?