Türkiye'de var.
Ar-Ge'ler aslında yeni yapılmıyor zaten, belki de şu an duyurulan motorlar 3-4 sene önce geliştirilmiştir.(kesin bilgi ) Haliyle o geliştirilen motorlar şuan duyuruluyor hala. Avrupa da Türkiye gibi değil sonuçta, ev-iş arası 100 km olan bir sürü insan var bizim gibi trafiğe de girmiyorlar. Ve herkes kişisel aracını da kullanıyor. Haliyle güçlü dizeller otoyollarda iş yapıyor hem kısmen daha ekonomik hem güçlü olarak.
Tahmin edebiliyorum, Ar-Ge dediğimiz şey dünden bugüne, bugünden yarına olacak bir şey değil zaten. Bu dizelin yasaklanması konusu yanlış hatırlamıyorsam 3 yıldır falan var. Bu saat dediğim aslında geride bıraktığımız o yılları da kapsıyordu ama yıl olmuş 2018 yazmamdan dolayı yanlış anlaşılmam, söylemek istediğimi aktaramamam normal.
Devir çevirmeye seven, güçlü bir atmosferik motorun tadı bence de başka. Ama gelecek fosil yakıtta değil maalesef. Şuan hem satın alma gücüm hemde evimin önünde şarj etme imkanım olsa i3 satın alırdım. Hatta Zoe'yi ara ara çok ciddi olarak düşünüyorum (Fluence ZE uygun ama menzili çok kısa). @ Cenk Üstte yazdığınız pil toplama işini yapıyorum (eskiye göre pil atma kutuları çok çok azaldı o bir gerçek maalesef). Hatta bizim evde mavi kapak ve cam şişe de çöpe atılamaz, camları haftada bir cam toplama kutusuna, mavi kapakları da baya bir biriktikçe omur ilik felçlileri derneğinin toplama kutusuna atarım. Türkiye olarak atık toplama konusunda çok gerideyiz. Cam toplama iyi kötü oluyor aslında ama onda bile insanlar cam toplama yerlerine pet şişe, plastik poşet atıyor.