Yeni Toyota Corolla Sedan

Çin’de Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yeni Corolla Sedan iki farklı şekilde sunulacak. Bunlar arasında Japonya,Kuzey Amerika, Çin (Levin adı verilen),Avrupa ve diğer seçkin pazarlar (ayrıca) en üst düzey Prestige sahip olacaklar.

12. nesil Corolla sedan, mekanik ve dizayn özelliklerini yeni Corolla hatchback ile paylaşıyor. Geniş tüketici tabanını dışlamadan, yeni kompakt sedan özellikle ön tarafta daha açısal ve agresif bir tasarıma sahip, ancak arka taraf daha muhafazakar.

Toyota-Corolla_Sedan-2020-1024-01.jpg


İçeride Apple CarPlay ve Amazon Alexa uyumluluğu olan Entune 3.0 bilgi-eğlence sistemi de dahil olmak üzere aynı tasarım ve teknoloji açısından zengin özelliklere sahip. Temel ABD modelleri 7 inç dokunmatik ekran alırken, daha yüksek donanımlar 8 inç ekrana sahip.

Toyota-Corolla_Sedan-2020-1024-15.jpg


Diğer Corolla modellerinde olduğu gibi sedan, Toyota Yeni Küresel Mimari (TNGA) platformuna dayanıyor. 2.700 mm dingil mesafesi ile, 4.680 mm uzunluğunda, 1.780 mm genişliğinde ve 1.435 mm yüksekliğinde.Dingil mesafesi selefine göre değişmeden kalır, ancak yeni Corolla sedan daha geniş ön (+1.19 cm) ve arka (+2.20 cm) iz boyutlarına sahiptir. Ayrıca, ön çıkıntı 3.3 cm kısaltıldı ve arka çıkıntı 1.3 cm uzatıldı, yüksekliği 2 cm kısaldı ve kaput daha iyi ileri görüş sağlamak için 3.5 cm düşürüldü; motor daha alçaltıldı.

Toyota, önceki modelin burulma kirişi düzeneği yerine çok kollu bir arka süspansiyonu ve yenilenmiş bir MacPherson gergi ön süspansiyonu içeren yeni mimarinin, daha yüksek sürüş konforu, sessizlik seviyelerinin yanı sıra daha iyi sürüş dinamikleri ve güvenlik vaat ediyor.

Yeni Corolla Sedan iki farklı motor seçeneğine sahip. 1.8 litre hacimli kendi kendini şarj eden hibrit motor seçeneği, 122 HP güç üretirken, günlük kullanımın yüzde 50’sine kadar tamamen elektrikli sıfır emisyonlu bir sürüşe imkan tanıyor. 1.6 benzinli motor ise yakıt verimliliği ile performansı aynı anda sunuyor. Altı ileri manuel şanzıman veya isteğe bağlı olarak bir CVT otomatik şanzımanla kombine edilen motor 132 HP güç üretiyor.

Toyota-Corolla_Sedan-2020-1024-09.jpg


Kaynak:
Yeni Toyota Corolla Sedan
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım