Her hangi bir markanın fanatiği değilim, geçmişten bugüne kadar ailecek farklı markalarda arabalarımız oldu öncelikle onu belirteyim. 7 yıldır Toyotaları az çok biliyorum, 3 farklı kasa Toyota'yı belirli süre kullandık/kullanıyoruz, kimisinide arkadaşlarımdan veya bayilerden deneme sürüşü kadarıyla biliyorum.
Yazdıklarınıza kendimce yorumum:
-motor iyi değil yorumu Toyota için kesinlikle katılmayacağım bir eleştiri. Geçmişten bu yana uzun yıllar sorun vermeden gayet iyi kondüsyon sergileyen motorlara sahip Toyotalar. Performansını beğenmiyorsunuzdur o başka, öznel bir yaklaşım olur o. Sizin tercih etmeme sebebiniz olabilir. Üstteki bitik atmosferik yorumuna da katılmıyorum. Atmosferik sevmiyorsanız almazsınız bu kadar basit bir çözümü var, herkesin beklentisi, zevki başka. Bu nedenle bu kadar farklı mallar var piyasada. 1.5lik motor yeni bir motor, üstte yazıyor zaten 161 milyon euroluk bir ar-ge sonucu ortaya çıktı. Adamlar alıp 20 yıllık motoru koyup satmaya çalışmıyor. Laf edilen Corollalardaki 1.6lar bile geçmişten bu yana güncellenen, yakıt tüketimi aşağı çekilen bir motor. Aynı motoru koyup satmak gibi bir durum söz konusu değil.
-tasarım öznel bir şey.
-malzeme kalitesini hangi anlamda ele aldığınızla alâkalı. Eğer sizin için önemli olan yumuşak malzeme, üst sınıf his vs. ise vasat kelimesi bile bazı modeller için az kalır. (premium donanım Avensis dışında çok beğendiğim bir Toyota yok) Ancak kaliteyi dayanıklılık olarak ele alırsanız gayet iyiler. Uzun yıllar kullanılan araçlarda bile tuşlarda soyulma, kırılma, çalışmama, havalandırma ızgarasında kırık, göğüste çatlak vs. bir şey nadiren rastlarsınız. Tabi kullanıcıya göre de değişir bu ama genel olarak böyledir zaten sert malzeme demek uzun ömür demek.
-sorunsuzluk algısının yerleşme nedeni zaten iyi değil dediğiniz motorlarının dert açmaması ve arabanın içinin uzun yıllar sonra bile gayet iyi durumda olması. Yoksa fabrikasyon sorunlar her markada olduğu gibi olabiliyor (bu forumda yazmıştım, koltukla ilgili bir sorun yaşadık ve garantiden sorun giderildi), olmasını çok yadırgamıyorum, her marka binlerce araba üretiliyor arada çıkabiliyor, o da benim veya kimin başına gelirse onun şanssızlığı. Olmasa daha iyi ama oluyor, o saatten sonra markanın yapması gereken malının arkasında durup müşterinin sorununu koşulsuz gidermek.
Motorları konusunda yazdıklarınıza katılıyorum.1,4 dizelden daha fazla güç alıp ömrünü kısaltabileceklerken aman abi başımız yanmasın diye 90 hp de üretiyorlar.1.2 turbo var bende 116 hp 190 tork isteseler 130 hp 220 tork da alabilirlerdi ama yağ yakabilir; ömrü kısalabilirdi..Gerek yok diyorlar.Worldwide olarak sorunsuzluk amaçsa en iyisi diyebiliriz.Ayrıca takdir ettiğim bir nokta da şu boş bile alsanız 8 hava yastığı standart.İnsan hayatını para meselesi yapmıyorlar.Cruise control paran varsa alırsın bu kadar basit.Otomotiv sektöründe en çok ar-ge' ye yatırım yapan marka bu arada.Emin adım felsefesi dolayısıyla daha gösterişsiz geliyor bize
Son düzenleme: