Amatör ve dandik telefon çekimlerimle küçük samuray
Evet 1.2 mivec araç, cvt normal moddayken tamamen ekonomi odaklı, gaz tepkileri cansız ama ds moduna aldığınızda aracın karakteri ciddi şekilde değişiyor. 905 kg olan aracı şehir içinde çok rahat sürükleyebiliyor. Daha önce dediğim gibi hafiflikle birleşince 1.4 araçlardan pek geri kalır yanı yok. 1.6 ve 1.5 mivec lerin tadı bir başka ama gerçekten atmosferik motorlar içinde en iyiler grubuna girebilir sanırım.MIVEC sanıyorum ki bir atmosferik motorun teknoloji anlamında çıkabileceği en üst noktalarda yer alıyor. Hem emme hem de egzoz subaplarında değişken zamanlama ve açılma aralığının kademeli olarak yönetilebilmesi ile hem alt devir torku hem de tüketimde avantaj sağlıyor.
Tecrübe etme fırsatı bulduğum markanın 1.6 litrelik MIVEC versiyonundaki motorun devirlenme canlılığı ve neredeyse rölanti devrinde sunduğu tork ile kaputun altında 2.5 litrelik bir motor varmış hissiyatı beni etkileyen noktalar olmuştu.
900 kiloluk Space Star'ın hafiflik avantajı ve cvt şanzımanı ile birlikte şehir içinde eğlenceli bir sürüş sunduğunu tahmin ediyorum. Güle güle kullanın.
Eclipse Cross'lar mivec turbo sanırım değil mi. Çok merak ettiğim bir model aslında. Eski 1.8 Lancer'larda turbolanan modeller vardı. İba modifiyeli bir tane vardı aslında. Uzun süre takibimde kaldı . Ama ben hala atmosferikten yanayım. Tabi hacimli atmosferik başka bir boyutDemek bir de MIVEC Turbo kullansanız...