Yeniden C kasaya dönüş: C200 4Matic Estate

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured

mcb

Murat
Panpa
1,466
38
Marka
Mercedes
Selamlar herkese,

bir station severler derneği üyesi olarak 3 nesil üst üste bir estate araç kullanmış olacağım. Öncelikle bir C180d (https://otopark.com/forum/threads/mercedes-c180d-estate-s205-inceleme.12412/#post-413503) kullandım, sonrasında E220d'ye geçtim (https://otopark.com/forum/threads/mercedes-e220d-amg-estate-s213-kasa.13338/) ve şimdi de C200 Estate'e geçiş yaptım. Öncelikle aracın özellikleri şu şekilde:

C200 4Matic Estate Avantgarde

Model Yılı: 2023
KM: 50.000
Mild Hybrid motor: 1.5L Benzinli 4 silindir motor, 300nm, 1496cm3, 204 beygir + 23beygir, 200nm elektrik motoru
Şanzıman: 9G-Tronic
Mojave Silver Metalik boya
Maksimum hız: 241km/h
0-100km/h: 7.1s
Yakıt tüketimi: 6.9l/100km
Co2 Emisyonu: 159g/km
Bagaj Hacmi 490L (Koltuklar yatıkken 1510L)

Boyutları şu şekilde:
Aks mesafesi: 2865mm
Uzunluk: 4751mm
Genişlik: 1820 mm
Yükseklik: 1467mm

Donanım:
  • Ön ve arkalarda bağımsız süspansiyon
  • Karartmalı arka camlar
  • Concierge Servisi (Mercedes'in merkezinden uçak, otel vs. hizmetleri alabiliyorsunuz)
  • Pre-Safe System (Kemerin otomatik ayarı gibi şeyler)
  • Lastik Basınç Sensörü
  • Thermatic Klima Sistemi (2 bölgeli tam otomatik klima sistemi)
  • Soğuk ülkeler için ek donanım (Klima sistemi özellikle kışın çok daha hızlı ısıtmaya ayarlı, koltuk ısıtıcılar daha farklı vs.)
  • Easy-Pack elektrikli bagaj kapağı (Bagaj kapağı çok büyük ve çok yukarı kadar açıldığından istediğiniz seviyede kilitleme özellikli)
  • 66Litrelik büyük yakıt tankı
  • Artico Deri & Kumaş konfor koltuklar (Konfor koltuk özellikle seçilen bir şey)
  • Premium Paket
  • Yağmur sensörlü silecekler
  • Isıtmalı silecekler ve silecek suyu
  • Motor sıcaklığı ile kışın araç kapalıyken de ısıtma yapabilme
  • 360 derece kamera sistemi
  • Ayna Paketi (Isıtmalı, kendi kendine ışığı azaltan, elektrikli açılıp kapanan, geri vitese alınca otomatik inen aynalar)
  • Touchpad büyük ekranlar
  • LED Digital Light farlar (yola navigasyon projeksiyonu yapıyor, 600m aydınlatma sağlıyor)
  • Adaptif uzun far sistemi (öndeki ve karşıdan gelen aracın olduğu bölümü karartma özellikli)
  • Sürücü ve ön yolcu koltuk ısıtmaları
  • Hafızalı sürücü ve ön yolcu koltuğu
  • Masajlı koltuklar (ayrıca uzun yolda dikkati artırmak için arada koltuğun ayarlarını minimal olarak değiştiriyor)
  • Elektrikli direksiyon
  • İniş biniş desteği
  • Aynalarda Mercedes logolu hoşgeldin yansıtması
  • Kapılarda aydınlatmalı krom Mercedes-Benz yazıları
  • Anahtarsız giriş
  • Anahtarsız çalıştırma
  • Start-stop sistemi
  • Geniş hayalet ekran, geniş multimedya ekranı (12.3'er inç)
  • Trafik İşaret Levhaları tanıma
  • Deri 3 kollu dokunmatik tuşlu direksiyon
  • Manuel vites kulakçıkları
  • Avantgarde style paspaslar
  • Karbon desenli orta konsol
  • Ambiyans ışıklandırması
  • Konfor paketi (Koltukla ekstra 4 eksenli bel desteği)
  • Sürüş Asistanları Paketi
  • Aktif mesafe asistanı (Distronic) / Hız sabitleme sistemi
  • Aktif şerit asistanı
  • Kör nokta uyarı sistemi
  • Aktif Direksiyon Asistanı
  • Aktif Hız Limit Asistanı
  • Drivepilot Yarı Otonom sürüş
  • Eşya gözü paketi (Orta konsolda bardak tutacağı, bagajda ekstra örtü, bagaj kapağı altında taşıma sepeti vs.
  • Dynamic Select Sürüş Modları
  • Sıkışık trafikte tekrardan harekete geçme asistanı (Araç adaptif hız sabitlemede durunca da kendi kendine hareket ediyor öndekiler hareket edince.)
  • 17inç yazlık jant-lastik seti (17inç olmasını özellikle istedim konfor açısından. Lastik Bridgestone. Sanırım bunu Michelin ya da Pirelli ile değiştireceğim.)
  • 17inç kışlık jant-lastik seti (Michelin Alpin5 lastik)
  • Soğutmalı fren diskleri
  • Otomatik ön yolcu Airbag kapatma
  • Yaya koruma özellikli aktif kaput kapağı
  • MBUX Premium medya merkezi
  • Kişi profilleri ve parmak izi okuma (araca binip parmak izi okutunca direkt senin ayarlarına geçiyor her şey)
  • Sesli komutlar (Hey Mercedes olayı)
  • Augmented Reality Navigation (Kavşaklarda ön kamerayı açıp canlı görüntü üstünden dönüş yönünü gösteriyor gibi ek özellikler)
  • Smartphone Integration (Apple Car Play, Android Auto)
  • Parktronic aktif park asistanı
  • İç ve Dış otomatik kararan aynalar
  • GPS ve Telefon antenleri (Dışarıda herhangi bir anten, köpek balığı tip ya da normal, yok.)
  • Mercedes SOS hizmeti
  • Mercedes Internet hizmeti
  • Metal pedallar
  • Mercedes Me hizmeti (Uygulamalarla aracın durumunu, uzaktan kapatma, camları açıp kapatma, alarm çaldırma vs. yapılabiliyor)
  • Mercedes Store (uygulamalarla Spotify, Apple Music, otopark ücreti ödeme gibi şeyler yapılabiliyor)
  • Agilty Control (seçilebilir süspansiyon serliği, adaptif süspansiyon)
  • Kırmızı ışıkta otomatik açılan ön kamera (trafik ışıklarını rahat görmek için)
  • Isıtmalı direksiyon
  • Hoşgeldin ve hoşçakal aydınlatmaları (Araç açılıp kapanınca animasyon yansıtılıyor. Karanık yerlerde ışık oluşturması için.)
  • Yağ basınç sensörü
  • Yağ sıcaklığı sensörü
  • Baldır desteği
  • Elektrikli kafalıklar
  • Anahtarı cep telefonu uygulamasına geçirebilme (telefonunuz cebinizde olunca direkt araç içine giriş yapabiliyorsunuz)
Aracın donanımı gırtlak dolu olduğundan daha hatırlamadığım da birçok özelliği var aslında. Araç öncelikle bir önceki aracımdan biraz daha sessiz. İlk çalıştırmada, start-stop'ta ve uzun yolda kesinlikle farklı bir seviyede. Sessizlik beni çok memnun etti. Ekranın konumu, iç malzeme kalitesi elbette E'dekinden geride. Ayrıca hacim de tabii ki farklı. Ancak bir önceki C serisinden bayağı daha iyi bir arka koltukta diz mesafesi var. Küçük hacmi bir tek bagajda hissedilir olarak anladım. Onun dışında gayet iyi. Şampanyaya benziyor rengi ve gerçekten çok hoşuma gitti. Ay sonunda kışlık lastik/jantlara geçeceğim. Mercedes buradaki sistemleri gereği aracı 4 saat uzaklıktaki bir bayiden almama rağmen bana kadar getirdi, getirmeden önce detaylı iç temizlik, pasta cila vs. yapıyor. Ayrıca bir servis de yapıp yolluyorlar. 1 sene sonra gireceğim ilk kez servise yani. Bunun haricinde lastikler de patlama durumuna karşı 4 yıl garantili. Yani çivi bile girse gidip servise yeni lastik taktırıyorsun. Onun dışında 2 yıl da genel garanti veriyor. Avusturya'da hal böyle olunca ve 40-50bin km sonrasında araç sıfır fiyatının yarı fiyatına kadar alınabildiğinden benim tercihim hep bu şekilde almak oluyor. Bakalım memnun bırakacak mı?

Bir hayırlı olsununuzu alırım :)

IMG_0339.jpeg

IMG_0341.jpeg
IMG_0340.jpeg

Maşallah nazar değmesin. Hayırlı olsun hocam. Güzel günlerde kullanın.

Böyle aracı sana kadar getirmeler, öncesinde temizlik ve bakım yapmalar, lastik patlasa da ücretsiz değiştirmeler, 50 bin km'deki aracın sıfır fiyatının yarısına kadar düşmeler..

Bunları okuyunca bu ülkede onca para verip ne kadar rezil olduğumuzu daha iyi anlıyorum. Bırak hizmet almayı yetkiliden sıfır çıkardığımız aracı ekspere sokuyoruz vuruk kırık var mı diye. Neyse başlığını kirletmek istemiyorum tartışma konusu açıp. Araca değil ama şu hizmetleri duyunca sahiden sinirim oynuyor.

Tekrar hayırlı olsun.

Maşallah nazar değmesin. Hayırlı olsun hocam. Güzel günlerde kullanın.

Böyle aracı sana kadar getirmeler, öncesinde temizlik ve bakım yapmalar, lastik patlasa da ücretsiz değiştirmeler, 50 bin km'deki aracın sıfır fiyatının yarısına kadar düşmeler..

Bunları okuyunca bu ülkede onca para verip ne kadar rezil olduğumuzu daha iyi anlıyorum. Bırak hizmet almayı yetkiliden sıfır çıkardığımız aracı ekspere sokuyoruz vuruk kırık var mı diye. Neyse başlığını kirletmek istemiyorum tartışma konusu açıp. Araca değil ama şu hizmetleri duyunca sahiden sinirim oynuyor.

Tekrar hayırlı olsun.
Sağolun hocam, hepimize daha iyileri nasip olsun. Estağfurullah niye kirletesin. Burası sohbet ve tartışma için zaten 😊

Mercedes burada bu konuda cidden çok iyi. Araç bakarken başka firmalara da bakıyorum, sonra bunca hizmet olunca başka araca bakasım gelmiyor. Araç fiyatlarının düşmesi tamamen ekonomiyle alakalı bir şey, o konuda Mercedes’in de diğer firmaların da yapacağı bir şey yok. Ama aracı getirmeler, lastik garantisi vs. Mercedes’e özgü. Lastik garantisini bir ara Türkiye’de de verdiler bu arada. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. En sevdiğim şey aracı tamamen cila yapıp vermeleri. Gerçekten sıfır gibi teslim alıyorsun.

Bu kez aslında biraz ekonomik olsun dedim, başka planlarım var çünkü. Bir sonrakinde belki bir maceraya girer başka markalara bakarım. O zamana kadar bir 6-7 sene kullanma gibi bir niyetim var. Bakalım nasıl olacak.

Çok hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Deneyimlerinizi merakla bekliyorum:)

Hayırlı olsun. Kazasız belasız nice sürüşler diliyorum. Benim otomobillerde en sevdiğim renk tonlarıdır. Kaba tabirle bej tonları. Hemen hemen her arabaya yakıştırıyorum. Alman otomobili deyince de klasik gümüşten sonra benim hafızamda canlanan ikinci renk. Nazar değmesin. 🧿

Hayırlı olsun. Kazasız belasız nice sürüşler diliyorum. Benim otomobillerde en sevdiğim renk tonlarıdır. Kaba tabirle bej tonları. Hemen hemen her arabaya yakıştırıyorum. Alman otomobili deyince de klasik gümüşten sonra benim hafızamda canlanan ikinci renk. Nazar değmesin. 🧿
Çok teşekkür ederim. Bir önceki nesil C kasada da bu renge bakmıştım ama kısmet olmamıştı. Renge çok sevindim ben de gerçekten. Toprak tonları her zaman yakışıyor dediğiniz gibi.

Hayırlı olsun, güzel günlerde sağlıkla kullanın. Böyle donanımlı arabalara hasret kalmışız okurken bile güzel oluyor :), aracın duruşu rengi gerçekten donanım paketi isminin hakkını veriyor. 🧿

#stationlarısevin hatatat