Yılda 25000 km yapacak araba için lastik tavsiyesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Yılda 25000 km yapan arabam için 175 65 R14 ölçülerinde yaz lastiği önerilerinize ihtiyacım var.
Lastikten beklentilerim
*Daha az Ses
*Yakıt Ekonomisi
*Rampada kalkışda daha iyi bir tutuş.
*Mümkünse konfora etki etsin, süspansiyonlara yardımcı olsun.
*En az 50 bin km efektif kabiliyetini fazla kaybetmesin.

Tavsiyeleriniz bekliyorum :)

Bütçeniz nedir hocam orası önemli. Kumho Ku31 konforlu bir lastik. Islak yolda tutuşu düşük ama kuruda virajda performansı iyi.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bütçeniz nedir hocam orası önemli. Kumho Ku31 konforlu bir lastik. Islak yolda tutuşu düşük ama kuruda virajda performansı iyi.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lastikleri çift çift alacağım için, ilk etapda lastik başına 250 tl çıkabilirim. 10 bin km sonra beyenirsemde bir çift daha alırım.

Continental ContiEcoContact kullanmıştık o ebatta, gayet iyiydi.
Bridgestone B250 de bir o kadar kötü
Michelin Primacy de çok dayanıksız çıkmıştı.
O ebatta kullandığımız modeller bunlardı.

Continental ContiEcoContact kullanmıştık o ebatta, gayet iyiydi.
Bridgestone B250 de bir o kadar kötü
Michelin Primacy de çok dayanıksız çıkmıştı.
O ebatta kullandığımız modeller bunlardı.

Tüm yollar fabrikanın lastiğine çıkıyor. 2 adet eco contachmı alsam gene diyorum. Ama yeni lastik denemeyide çok istiyorum.

Boş bir vaktinde şu listedeki lastiklere komple bir bakabilirsin. Senin söylediğin ebatta yaz lastiği kategorisindeki hemen hemen tüm lastik modelleri ve tüketici değerlendirmeleri burada gözükmektedir. Fikir vermesi açısından işine yarayacağını düşünüyorum hocam.

http://www.tyrereviews.co.uk/Search/Size/175-65-14/Season/Summer

Aynı sayfaya bakıyorudum . Eco contac 5 şimdilik en iyi seçenek gibi duruyor. Peki Premium Contac nasıl bir lastik onu inceliyordum.

Aynı sayfaya bakıyorudum . Eco contac 5 şimdilik en iyi seçenek gibi duruyor. Peki Premium Contac nasıl bir lastik onu inceliyordum.
Premium contact da iyidir ama 16 inch altındaki ebatlar için eco contact üretiliyor genelde. Yani direkt o ebatlar için üretimi olan bir lastik, yakıt ekonomisi açısından da premium contact'tan daha iyi olacağını düşünüyorum.

Yaz tatiline çıkmadan, yani yolculuğa başlamadan alacağım lastiği, Yani Mayıs ayını atlatmam lazım. Bakalım işler istediğim gibi giderse, Nokian iline karar kıldım. Hem deneyip tecrube paylaşabilceğim bir lastik.

Yaz tatiline çıkmadan, yani yolculuğa başlamadan alacağım lastiği, Yani Mayıs ayını atlatmam lazım. Bakalım işler istediğim gibi giderse, Nokian iline karar kıldım. Hem deneyip tecrube paylaşabilceğim bir lastik.
Pişman olacağını sanmıyorum, deneyen bir kaç kişinin yorumlarında çok memnun olduklarını okumuştum. Hayırlısı olsun inşaallah.

PremiumContact iyidir ama EcoContact'a göre biraz fazla yaktırıyor. Dinamik C segmenti araçlardan başlamalı kullanıcı profili. Bizim Fiesta'larda var, en azından babamın kullanımı için gereksiz buluyorum :) Standart sakin kullanımda EcoContact ile çok birşey fark etmedi çünkü.
Nokian iyi lastik de, Tr distribütörü çok sıkıntılı. Müşteri hizmetleri konusunda muhatap bulunmuyor. Kazayla aldığın ürün ayıplı çıkarsa da garantiden değişimi gerekse filan ciddi sıkıntılar yaşatıyormuş. Ben de ürün temini konusunda bayiler arasında maymuna döndüğüm için Nokian almaktan vazgeçmiştim.

Pirelli Cinturato P1 öneririm, verde modelide var, C yakıt B ıslak 69 db, arkadaşım aldı memnun, yakıtı düşürdü kışlıklıklardan sonra epey, 5.0 la geziyordu 4.3 e indi.

Michelin energy saver alacağına Hankook kinergy eco al Ali abi. 185 65 14 Kinergy ecoları 2 yıldır kullanıyoruz daha önce toyota corolladaydı Ispartada karda kışta yazın Antalyanın 50 derece sıcağında da kullanma fırsatım oldu karlı yolda el freni çekmeme rağmen arabanın kaymamasıyla şoka uğratmış bir lastiktir. Daha sonra arabayı satmadan önce 84 kadette aktardık hala çok güzel lastikler.

Otopark sponsor olması sebebiyle, tercihimi goodyear lastiklerden yapacağım. Goodyear ekonomi lastikleri hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Goodyear alacaksan illaki zaten 2 tercihin var. EfficientGrip Compact ve Vector4Season Gen-2

İkisinin fiyatlarında lastik başı çok az bir fark var ama limitin olan 250TL'yi geçiyor sıfır olanları.2016 son aylarda üretilmiş bulursan 250TL altına inecektir. İstanbul yazdığına göre Vector4Seasons alıp kışlık lastik problemini de çözmüş olursun eğer yoksa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...