Yılda 25000 km yapacak araba için lastik tavsiyesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçeniz nedir hocam orası önemli. Kumho Ku31 konforlu bir lastik. Islak yolda tutuşu düşük ama kuruda virajda performansı iyi.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
KU31 ecsta spt diye geçer, yarı v desen konforlu değil sert bir lastiktir. bi goodyear eff. grip, hankook ventus prime görmeni tavsiye ederim asıl konforlu lastik neymiş görürsün.

CZ3 coltumda eski sahibinin aldığı ve artık kaldırıma çıktığı için midir bilinmez artık şekli bozulmuş 2adete, ben de kendini beğenmiş makasçı bir bmw sahibi yüzünden kaza yapmamak için kaldırıma çıkınca 3.yü bozmuş biri olarak önermiyorum. biri hiç balans tutmuyordu. 2si de yamuk dönüyordu belli oluyordu. 10bin km yapmamış 4lastiği söküp yerine çıkma michelin ps3 almak zorunda kaldım. Bir arkadaşımda 205/45r16 kumho ku31 vardı zıplama derdi ile uğraşa uğraşa bi hal oldu, en son lastiklerin durduk yere tel atması sonucu bozulduğunu görünce falken ze914 aldı. Sahibinden de çıkma ararken en çok kumhonun çıkma olması da tesadüf değildi. Neyseki ps3'ler ku31 gibi sert ve ku31'den daha sesli olduğu için insanlar pişman olup satıyordu işime geldi :)

kardeşimin kullandığı 5kapı colttaki lastikler bitince nokian line serisi lastik almıştım. Onlar aşırı sağlam çıktı. O lastiklerle o aracı geçen sene biraz zorlayarak kullandım, yeri geldi pati çekildi, yeri geldi limitte viraj aldım. Kardeşim aracı kaydırıp 20cm'lik taşın üstüne çıktı amortisörü patlattı, jant lastik arasına 1parmak taş/toprak sıkıştı sökülüp temizlendi bakıldı edildi hala o lastik düpdüzgün kullanılıyor, herhangi bir sorun yok. totalde 3yıl/45bin km takılı nokianlar ve 6mm diş var. aldığımda 8mm idi. tahminim 60-70bin km'de iken yıl ömründen ötürü değişecekler. Yılda 25bin yapan biri çok rahat nokian lastikleri 70-80bin km'e kadar(3mm diş kalana kadar) kullanabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...