HABER Yüzde yüz milli elektrikli hizmet aracı!

Baris Inselel

Yönetim
Editör
2,170
CDMMobil Kurucu Ortağı Saffet Çakmak, mobilite ürün ve hizmet platformu CDMMobil bünyesinde üretilen elektrikli hizmet aracı TRAGGER’in yüzde 100 milli olduğunu belirtti.

CDMMobil tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çakmak, TRAGGER markasının Türkiye’de üretildiğini söyledi. Çakmak, “TRAGGER’in yüzde 85’i yerli. Bazı parçaları dışarıdan tedarik etmek zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şu anda elektrikli araç motou ortaya koyduklarını dile getiren Çakmak, “Şu anda dünyada konuşulan markaların kullandığı teknikteki elektrik motorları üzerinde çalışan Ar-Ge ekibimiz var. Üniversitelerle çalışıyoruz. Biz yüzde 100 milliyiz. Yüzde 100’e yakın da kendimize yerli bir marka diyebiliyoruz.” dedi

Otomotiv sektörünün şu anda Türkiye’nin orta direği olduğunu belirten Çakmak, otomotiv sektörü ihracatının yılı 29 milyar dolar ile kapattığını belirtti.

Çakmak, “Yerli üretimde ticari araçta çok iyiyiz. Biz 30 yıllık süreçte tasarım ve mühendislik konusunda kendimize ait markalar konusunda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorduk ve yüzde 100 milli tasarımı ve mühendisliği bize ait olan TRAGGER ürününü oluşturduk.” diye konuştu.

CDMMobil’in diğer Kurucu Ortağı Ali Serdar Emre de şunları kaydetti:

” Bilgisayar destekli tasarım ve imalat konularından başladık ve CDMMobil endüstriyel tasarımdan mühendisliğe ürün geliştirmeye ve birçok alanda Türkiye’nin sayılı endüstriyel firmalarına ışık tuttuk ve yol haritalarını hazırladık. Daha sonra bu birikimlerimizi elektrikli araç konusuna kanalize ettik ve bugün CDMMobil platformu adı altında TRAGGER ürünü ile pazara çıkmış oluyoruz. Seri üretime geçildi. Özellikle fabrika içleri, fabrika arası,havaalanları ve limanlar gibi alanlarda yük ve insan taşımaya yönelik yüzde 100 elektirikli bir aracı pazara getirmiş bulunuyoruz.”

TRAGGER markalı araçlar, 27-30 Eylül’de İstanbul Airshow 2018’de olacak

TRAGGER markalı araçlar, 27-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Airshow 2018’de boy gösterecek. 30 yıla yakın bir süredir, başta otomotiv olmak üzere, ülkemizin pek çok sektörüne yenilikçi teknolojiler getirerek, kurumların geleceklerini yaratma sürecinde, onların yanında kritik çözüm ortağı olan Cadem ürün, hizmet ve danışmanlık sunuyor.

6Sm6c_1538030083_8789.jpg


Şu anki odak alanı çok fonksiyonlu elektrikli iş araçları olan şirket, 2018 yılında, kendi üretimi olan yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 milli ve yerli TRAGGER markalı araçları üretmeye başladı. CDMMobil, ileri mühendislik ve tasarımı birleştirerek TRAGGER’ı Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında üretmeye başladı.7,4 kW’lik motoru ile tek şarjda 6 saat hizmet verebilen TRAGGER’ın 700 kg yük taşıma ve 2 ton çekme kapasitesi bulunuyor.

Yüklü halde yüzde 17’lik eğimi tırmanma yeteneğine ve 3,2 metrelik dönme çapına sahip 3.114 mm uzunluğundaki TRAGGER hızlı ve yavaş olmak üzere iki farklı hız modunda yol alabiliyor. TRAGGER’In 240 Ah’lik bataryası, 220 V’lik geleneksel şebeke akımıyla 6 saatte yüzde 100 dolmakla birlikte batarya paketi de hızlı değişim için Quick-Drop özelliği sunuyor.

Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Gökhan61
Ortaya bir şey çıkmış, şükür. Keşke tipini kapalı caddelerde temizlik yapan araçlara benzetmeselerdi.

oVoZkq.jpg
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca
Daha önceden 3.havalimanındaki DMA üretimi (Derindere Motorlu Araçlar-yerli üretim, montaj değil "üretim") elektrikli kamyonların haberini paylaşmıştım:
https://otopark.com/forum/threads/3-havalimanının-elektrikli-kamyonları.7264/

İstedikten ve gerekli özeni verdikten, çalışmayı yaptıktan sonra yapmamak için aşılamayacak nedenler yok.
Yalnız keşke adı da Türkçe koysalarmış. Tragger nedir? Dünyada hemen hemen her marka kendi dilinde bir ad kullanıyor, zaten bir çoğu soyaddan oluşuyor. BMW, FIAT gibi harflerle olanların açılımı ise kendi dillerindeki bir adın kısaltması.

Globalleşmek demek İngilizce ad koymak değil.
 
Eğer anlatıldığı gibi yürüyorsa da başarılı olmuş, tebrik etmek gerek. Temizlik işlerinde, ufak tefek taşıma işlerinde belediyelerde oldukça iş görecektir.
OMO 100% YORLO DOGOL. dememek gerek. Eğer ürünün tasarımı, dizaynı, alt yapısının dizaynı, mühendisliği yerli ise yerlidir.
Global dünyadayız, her marka birbirinden alışveriş yapıyor. Mercedes de renault'dan motorunu alıyor, mercedes Fransız demiyoruz.
İsim konusuna çok takılmamak lazım, globalde havaalanlarında da iş yapabilir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: trkskbn