Testler

Yeşil Cennet | 2011




Kanımıza bir kere girdi ve artık O’nu bırakmaya hiç niyetimiz yok. Bu seneki Nürburgring maceramız, tecrübe ve ön hazırlığın da katkısıyla geçen senekinden daha verimli, renkli ve doyurucu geçti. Bu kez altımızda Clio RS yerine Scirocco 2.0 TSI vardı, daha fazla tur attık, üstüne pistten çıktık, menüye rekortmen pilot Michael Vergers eşliğinde Radical SR3 RS’le tam gaz attığımız bir turu ekledik ve tüm bunları kayda aldık!

Son sürat videolara geçmeden evvel, önceki makalemize eklemek istediğimiz bazı önemli konular var. Önce bu seneki bilançoya bir göz atalım:

– Pist günü katılım ücreti (araç başı): 505 €
– Pist günü ikinci sürücü ücreti: 0 €
– RentRaceCar’dan “1 day” Scirocco Cup (12 tur, benzin ya da pist giriş ücreti dahil değil): 589 €
– RentRaceCar’ın ikinci sürücü ücreti: 0 €
– 12 turluk benzin (yaklaşık 60 litre): 100 €
– Otel (kahvaltı dahil, kişi başı yaklaşık): 50 €
– Radical SR3 RS turu: 240 €
– Radical SR3 RS tur kaydı (USB disk): 35 €

Toplam: 1519 €

Ek olarak Frozenspeed‘in çektiği fotoğraflarınız (aşağıdaki ilk resme bir bakın!), Nurburgring Explorer‘ın çektiği videolarınız ve pit alanındaki Devil’s Diner‘ın lezziz hamburgerleri gibi ek giderler de var tabii ama bunlar işin tuzu biberi 🙂

Gördüğünüz gibi geçen senenin çok az bir miktar (66 €) üstüne çıkarak çok daha keyifli bir gün geçirdik. Bunun başlıca sebebi, araç kiralama şirketimiz. Geçen sene koyu yazdığımız kısımlardan RSR Nürburg firması birer birer bilezikleri kolumuza geçirmişti. Tecrübesizliğimizden ve zaman kısıtlılığından ötürü organizasyonu düzenleyen Destination Nürburgring‘le aramıza bu firmayı sokmuştuk ve onlar da bizden normalde organizasyonun talep etmediği ikinci sürücü ücreti ve ek katılım ücreti gibi bedeller almıştı. Çalışanların ilgisizliği ve bize teslim edilen – sitelerindeki bilginin aksine – Cup şasi olmayan makyajsız Clio ise, bardağı taşıran son damla olmuştu.

Bu sene tercihimizi RentRaceCar‘dan yana kullandık ve müthiş memnun kaldık. Sundukları otomobilin fiyat/performansının çok daha yüksek olması bir yana, patroniçeleri Heide yolculuğumuz boyunca karşılaştığımız en ilgili ve sempatik insanlardan biriydi. Kaldığımız Gasthaus Weber otele – ki oranın çalışanları da çok sıcaktı – yürüme mesafesinde olması da bir diğer büyük avantajı oldu.

Bu kadar yazı yeter. Nürburgring programımız dört bölümden oluşuyor:

1. Ana video
2. Piste (ve pistten!) çıkışımız
3. Radical’le attığımız nefes kesici tur
4. Otomobiller ve Ring’in olağanüstü atmosferi

Keyifli seyirler!

 

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu