Haberler

F1’de gençlik rüzgarı




Eski F1 pilotu Jos Verstappen’in oğlu Max Verstappen, 2015’te Daniil Kvyat’ın takım arkadaşı olarak Toro Rosso’da yarışacak. Max ayrıca dünyanın en genç F1 sürücüsü ünvanın da sahibi olacak. Dün yapılan açıklamaya göre Jean-Eric Vergne’in yerini alacak olan pilot önümüzdeki sene Avustralya’da ilk yarışına çıktığında sadece 17 yaşında olacak.

Max’in rekoru devraldığı Jamie Alguersuari ise 19 yıl ve 125 gün ile rekoru elinde tutmaktaydı. Fernando Alonso ve Sebastian Vettel de olmak üzere 6 farklı pilot daha 19 yaşında F1’e başlamıştı fakat Max Verstappen 2 yıl gibi büyük bir farkla F1’de yeni bir dönem başlatıyor.

Şuan FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonasında ilk sezonunu geçirmekte olan Max şampiyonanın son iki yarışı öncesinde 8 birincilik ve 5 podyum ile 2. sırada.

Babası 1994 ve 2003 arasında Benetton, Stewart, Arrows ve Minardi’de yarışan Max kendisi hakkında çıkan haberler ile ilgili şu yorumu yaptı: “ Öncelikle bana güvendikleri için ve 2015’te Toro Rosso takımı ile Formula 1’de yarışma imkânı sağladıkları için Dr. Helmut Marko ve Red Bull’a teşekkürlerimi sunuyorum. 7 yaşımdan beri Formula 1 kariyerimdeki en büyük hayaldi ve bu teklif hayallerimin gerçeğe döndüğü an”.

Her ne kadar yasal olarak podyumda şampanya içmesi mümkün olmasa da bu genç yıldız podyuma çıkmayı başararak hayallerini bir de derece ile taçlandırabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu