FeaturedHaberler

F1 Belçika GP: Heyecanlı yarışta zafer Hamilton’un!




Formula 1’de sezonun 12. yarışı olan Belçika Grand Prix’i Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Son turları büyük heyecana sahne olan yarışın detayları haberimizde!

Spa’da Hamilton kaçtı, Vettel kovaladı!

Yarışa pole pozisyonunda başlayan İngiliz pilot, 30. tura kadar Ferrari pilotu Sebastian Vettel’i arkasında tutmayı başardı. 30. turda piste giren güvenlik aracıyla beraber sarı logolu yumuşak lastiklerini yenileyen Hamilton, yarışı birinci sırada tamamlamayı başardı. Hamilton aynı zamanda Spa’daki sıralama turlarında aldığı liderlikle, Michael Schumacher’in “Tarihin en fazla pole pozisyonu kazanan pilotu” rekoruna ortak oldu.

Podyumun ikinci sırası, Ferrari’nin şampiyona lideri pilotu Sebastian Vettel’in oldu. Vettel de güvenlik aracı periyodunda lastiklerini ultra yumuşak setlerle değiştirmesine karşın farkı 1.5 saniyenin altına indiremedi ve ikinci sırayla yetindi. Podyum kürsüsünün son basamağını ise Red Bull pilotu Daniel Ricciardo aldı.

Force India pilotları arasındaki kavga devam ediyor!

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen, Belçika GP’yi dördüncü sırada tamamladı. 10. turda çift sarı bayrak altında yavaşlamayan Raikkonen, 10 saniye dur-kalk cezası aldı ve olası bir podyumu kaybetti. Raikkonen’in arkasında finiş gören isim ise vatandaşı Valtteri Bottas oldu. Mercedes pilotu yarışı üçüncü sırada sürdürürken güvenlik aracı periyodu sonunda iki sıra birden kaybetti ve yarışı bu sırada tamamladı.

Güzel bir hafta sonu geçiren Renault pilotu Nico Hulkenberg altıncı sırayı alırken, onun arkasında Haas’tan Romain Grosjean ve Williams’tan Felipe Massa yer aldı.

Force India için güzel başlayan gün, deyim yerindeyse adeta kabus gibi bitti. Yarışı 7. ve 8. sırada sürdüren Esteban Ocon ve Sergio Perez, Eau Rouge’a yakın düzlükte birbirine temas etti. Güvenlik aracının piste girdiği olay sonucu Ocon’un ön kanadı kırılırken, Perez’in de arka sağ lastiği patladı. Yarış sonunda Ocon 9. sırada finiş görürken, Perez finişe 1 tur kala yarışı bıraktı. Günün son puanını ise Toro Rosso’dan Carlos Sainz aldı.

Bir sonraki yarış olan İtalya GP, 3 Eylül’de Monza’da gerçekleşecek.

Pilot Takım Fark
1 Levis Hamilton Mercedes AMG Petronas 44 tur
2 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari + 2.3 saniye
3 Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer + 10.7 saniye
4 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari + 14.4 saniye
5 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas + 16.4 saniye
6 Nico Hulkenberg Renault + 28.0 saniye
7 Romain Grosjean Haas – Ferrari + 31.5 saniye
8 Felipe Massa Williams – Mercedes + 36.6 saniye
9 Esteban Ocon Force India – Mercedes + 38.1 saniye
10 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso – Renault + 39.4 saniye
11 Lance Stroll Williams – Mercedes + 48.9 saniye
12 Daniil Kvyat Toro Rosso – Renault + 49.9 saniye
13 Jolyon Palmer Renault + 53.2 saniye
14 Stoffel Vandoorne McLaren Honda + 57.0 saniye
15 Kevin Magnussen Haas – Ferrari + 67.2 saniye
16 Marcus Ericsson Sauber – Ferrari + 69.7 saniye
17 Sergio Perez Force India – Mercedes + 2 Tur
 – Fernando Alonso McLaren Honda
 – Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer
 – Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu