Köşe Yazıları

Otomobil kültürü




Eskiden 120 beygirlik bir otomobil o serinin en hızlısı olurken şimdi yüzüne bile bakılmıyor, artık beygirler havada uçuşuyor. 140-150 hp makineler sıradan aile arabaları oluverdi. Peki ya sürücüler?

Aslında onlar aynı. Ehliyet almak hala bakkaldan ekmek almak kadar kolay! Sürücü kurslarının pek faydalı olduğunu düşünmüyorum. Motosiklette durum daha da içler acısı.

İki sene kadar önce A2 ehliyetimi aldım, bir kere pratik eğitim yaptırdılar onun da 1 saati zaten bildiğim şeyleri anlatarak geçti. Sonra bir bakıverdim, Salı Pazarı’nda kukaların arasında gidiyorum ve tamam, ehliyetim hazır.

Ardından bilinçli bir sürücü olarak işini doğru yapan bir kurumda başlangıç eğitimi aldım. Otomobil ya da motosiklet fark etmez, ikisi için de sürekli eğitim şart. Özellikle motosiklet kullanırken fizik kanunlarını kafanızda çok daha iyi oturtmanız, sürüş dinamiklerini çözmeniz şart.

Ülkemizdeki otomobil kültürü maalesef ‘’kaç yakıyor?’’dan öteye gidemiyor. Şartlarımızın bunun üstündeki etkisi büyük. Bu safhada Otopark devreye giriyor ve bir otomobilden gerçekten neler beklendiğini ya da beklenmesi gerektiğini irdelemeye çalışıyoruz. Konuşulanlar belki zaman zaman kişisel beklentilerimize kayıyor ama sanıyorum ki birçok otomobil tutkunuyla görüşlerimiz örtüşüyor.

Meşhur ‘’Panpalar’’ı artık tanıyorsunuz 🙂 Bu videolar aslında yozlaşmaya yüz tutmuş otomobil kültürünün mizahi bir eleştirisi olarak hazırlandı. Lastiğe bakış açısından tutun, performanslı bir otomobilden beklentilere kadar çeşit çeşit yanlışı vurguladık. Yani ‘roll’dan (rolling start) hazzediyor değiliz, hatta Muhip’in E180 videosuna kadar haberi bile yoktu bunun ne anlama geldiğinden 😀

Otomobil kültürümüzün gelişmesi için bence motor sporlarıyla daha çok ilgilenmeliyiz. Araçlarınıza düz yol performansına yönelik modifiyeler uygulamaktansa pist günleri için hazırlıklar yapın; unutmayın ki her şey motor gücü değil (drift için yapmayın pistte yanlamak yasak :D).

Türkiye Ralli Şampiyonası geçtiğimiz haftasonu başladı ve sizlere tavsiyem, takip edebildiğiniz kadar yarış izlemeniz. Birçok faydalı bilgi edineceksiniz ve bu da dolaylı yoldan ‘otomobil’e bakış açınızı değiştirecek ve otomobil kültürünüze pozitif yansıyacaktır.

Kendinize iyi bakın, yeni testlerde görüşmek üzere. Takibe devam! 🙂

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ralli demişken şunu sormak istiyorum, cevaplayan olursa çok sevinirim.

    36. İSOK Rallisi 31 Ekim – 1 Kasım 2015 arasında İstanbul’da olacak ama; rallinin yapılacağı güzergah hakkında sadece şuradan azıcık bir bilgi bulabildim.

    http://www.osmanugur.com/etkinlik/istanbul-rallisi/

    Bu güzergah doğru mudur ve en net bilgiye nasıl ulaşabilirim? TOSFED sayfasında bir şey bulamadım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu