Köşe Yazıları

Takipçilerimize




Biliyorsunuz geçen yaz yaklaşık üç ay boyunca site bakımdaydı. Ardından Kasım’da yeni haliyle tekrar açıldı.

Öncelikle bu uzun süreli ayrılıkla ilgili üzgünüm. Site ASP, forumsa senelerdir bildiğiniz gibi phpBB’ydi ve kafamızdakileri gerçekleştiremeyeceğimiz bir altyapıya sahiplerdi. Tüm içeriği yeni sisteme çevirmek beklediğimizden uzun sürdü.

Şu an halen kapalı olan ve üstünde çalıştığımız önemli kategoriler mevcut: Forum, Garaj, Sözlük ve Oyunlar. Baktığınız zaman, portalın mevcut haliyle beraber bunlar başlı başına ayrı birer site olacak kapsamda bölümler. Çoğu sıfırdan yazılıyor, herhangi bir şablona oturtulmayacak. Dolayısıya bunların kodlaması ve birbirine entegrasyonu, oldukça zaman alıyor.

Açıldıklarında karşılaşacağınız içerikle ilgili fazla ayrıntıya girip sürprizi bozmak istemiyorum, zaten adlarından aşağı yukarı anlaşılıyor. Ancak bir otomobil tutkununun saatlerce sıkılmadan vakit geçirebileceği ve diğer üyelerle etkileşimde bulunabileceği, canlı ve benzersiz bir platform olacağını söyleyebilirim. Otomobil bilginizi kullanarak kazanacağınız ödüller de çabası!

Gelelim testlere. En çok önem verdiğimiz ve sanırım sizin de en yakından takip ettiğiniz bu bölümün özgün, zengin ve bağımsız olmasına gayret ediyoruz. İnsanların yerli kaynaklar yerine yabancı dergilere ya da Top Gear ve benzerlerine yönelmesinin sebebi, başta onların fütursuz samimiyeti, ardından da ağdalı dilleri.

Ancak Türkiye’de çoğu firma o kadar hazımlı, çoğu medya mensubu da o çapta değil. Bu öyle bir iş ki; altınızda üç günde bir değişen test araçlarının büyüsüne kapılıp, sizin olmayana kendinizi kaptırıp, ruhunuzu size en güzel arabaları en uzun süre veren markalara satıp canları ne istiyorsa onları yazabilir, arabalarının her türlü kusurunu görmezden gelebilir, sözüm ona ‘gazetecilik’ yaparken aslında tam bir yüz karası olarak geçiminizi düşlenebilecek en güzel şekilde sağlayabilirsiniz.

Çoğu sektörde olduğu gibi otomotiv medyasında da çarpık ve yerleşik bir düzen söz konusu. Testlere başladığımız günden beri bu çarklardan uzak durmak ve manipülatif firmalarla muhatap olmamak için hiçbiriyle iletişim kurmadık ve test aracı istemedik. Bu seneye dek yalnızca Mercedes’ten, kendi teklifleriyle A ve B’yi test için aldık. Geri kalan tüm otomobiller, kendi çevremize aitti.

Bu aydan itibaren e-motoring e-dergi’de test editörlüğüne başladım. Yayın yönetmeni, birlikte Rapide videosunu çektiğimiz ve uzun senelerdir bu işi yapan, sevdiğim ve saydığım dostum Süreyya İzgi. Teklifini kabul etmemin sebebi, kendisinin tarafsızlığına güveniyor olmam. İkimiz de para kazanmadığımız bu ‘iş’i sırf sevdiği için gecesini gündüzüne katan iki deliyiz. Ancak herhangi bir müdahalesi olduğu anda kalemi bırakacağımı o da çok iyi biliyor.

Bu vesileyle artık sıfır otomobillere de yer vermeye başladık. Fark ettiğiniz üzere ortak testlerin giriş bölümünü koyup gerisine bağlantı veriyoruz. e-motoring’de bu testler haricinde de son derece kaliteli bir içeriğe ücretsiz ulaşabilirsiniz.

Videolar. Son haftalarda bununla ilgili epey mesaj geldi ve bilin ki hem bunlar, hem YouTube/Facebook yorumları, hem de diğer forum vb.’nde dile getirdiğiniz tüm görüşler bize bir şekilde ulaşıyor. Hepsini okuyor ve değerlendiriyoruz.

Çekimlere ara vermemizin başlıca nedeni, çekimin de montajın da çok vakit ve enerji alması. Video çekmeseydik geçen sene çok daha fazla araba sürüp paylaşabilirdik. Oto-Park hepimiz için öncelikle bir hobi olduğundan ve zamanımızın çoğunu başka meşgaleler aldığından, şimdilik yazıyla devam ediyoruz.

Ancak bunu değiştirecek olan gene sizlersiniz. Birazdan yapacağınız yorumlara göre belki de çekimlere devam kararı alırız, kim bilir?

Sevgiler,

And

And

1984'te doğdum, 1998'de direksiyona oturdum ve 2008'den bu yana onları test ediyorum. Saint Benoît ve Boğaziçi Üniversitesi inşaat mühendisliğinden mezun olup auto motor & sport'ta sigortasız çalışmayı seçtim. O sıralar Modifiyem.com'a içerik sağladım, ardından e-motoring'in test editörlüğünü yaptım. Prokart'ta yarıştım, Nürburgring ve Monza gibi pistlere (ve pistlerden) çıktım. Kullandığım tüm otomobillerden ayrı keyif aldım ve arkadaşlarımla beraber amacımız, aynı keyfi şimdi size yaşatmak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu