Haberler

2015 Volvo XC90




Çok kısa bir süre önce fotoğrafları basına sızdırılan Yeni Volvo XC90 için Volvo cephesinden resmi açıklama geldi.

Son yıllarda Volvo’nun en önemli modellerinden olan XC90 Avrupalı rakiplerine meydan okuyor. Zarif görünümü evrensel tasarımıyla ilk günden beri dikkatleri üzerine toplayan yeni XC90 hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor.

Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi Thor’un çekicinden ilham alınarak üretilen T şekilli LED farlar dikkat çekiyor. Yan profilden bakıldığında 22 inçlik alaşım jantlar, krom çerçeveler, büyük konumlandırılmış cam temiz bir çizgide birleşerek Yeni Volvo XC90’da hayat buluyor.
Daha keskin bakmak için programlanan yeni modelde, dikdörtgen tasarlanmış egzoz uçları sportif bir hava verirken alüminyum kaplamalı plastik detaylar şık bir hava katıyor.

İç kabinde birkaç düğme ile sadelik hedeflenirken, oldukça şık konumlandırılmış yeni geliştirilen dokunmatik ekran gibi detaylar gözden kaçmıyor.7 kişi oturma kapasitesine sahip kabinde, yumuşak deri döşeme koltuklar ve dört bölgeli klima kontrol sistemi konforu sonuna kadar sunacağını garanti ediyor.

1400 wattlık gücüyle 19 hoparlörden oluşan Bowers & Wilkins ses sistemi, ön paneldeki dokunmatik ekranla birleşerek eğlence sistemi tamamlanmış oluyor.İsveç’in huş ağacı kullanılarak üretilen ahşap detaylar ve Elmas kesim kumanda düğmeleri yeni Volvo XC90’da ev hissiyatını oluşturuyor.

Ses tanıma teknolojilerinin yanı sıra Apple’ın Car Play gibi entegrasyonu sağlanan teknolojilerle araca olan hâkimiyeti arttırırken, yine önemli bir İsveç markası olan Ericsson ile yapılan işbirliğiyle bulut teknolojilerinin kullanılması hedefleniyor.

Güvenlik tarafında bir dizi teknolojiler kullanılırken bunlar arasında otomatik frenleme, yol kenarı ve bariyer algılama, sürücü uyarı kontrolü, şerit kontrol yardımı, yol işareti tanıma sistemi, kör nokta algılama ve karanlıkta yaya algılama sistemi gibi sistemler kullanılıyor.

Volvo tarafında yeni geliştirilen ve geliştirme aşamasında olan Drive-E motorlarla donatılacak olan XC90’da motor seçenekleri şu şekilde;

Dizel Motorlar

  • D5 Twin Turbo 225 bhp (168 kW) 470 Nm Tork Ortalama tüketimi 6lt /100km
  • D4 190 bhp (142 kW) 400 Nm Tork Ortalama tüketimi 5lt /100km.

Benzinli Motorlar

  • T8 400 bhp (298 kW) 640 Nm Tork & 2.0 litrelik 80 bhp (60 kW) Hybrid (Super şarjlı ve Turbo kompresorlü olmak üzere ikiz motor bulunuyor.
  • T6 320 bhp (239 kW) 400 Nm Tork
  • T5 254 bhp (189 kW) 350 Nm Tork

Volvo’nun yaptığı açıklamada Yeni XC90 için dünyanın en güçlü ve en temiz SUV’u olarak lanse edileceğini söyledi.

2. Nesil Volvo XC90 teslimatları 2015 yılının mayıs ayında başlanacağı belirtilirken, ABD’de Yeni XC90 T6 AWD için 48.900 $ ‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu