FeaturedHaberler

Volvo V90’ın resmi görselleri de sızdırıldı




Volvo, yepyeni modeli V90’ın tanıtımı için 18 Şubat’ı bekliyor olsa da basın ambargolarını umursamayan bazı kaynaklar otomobilin resmi tanıtım görsellerini internete açtı.

Aylar öncesinde diecast model formunda sızdırılan V90, geçtiğimiz günlerde kamuflajsız şekilde yine görüntülenmişti. Eğer geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan S90‘ın tartışmalara sebep olan tasarımını beğenen taraftaysanız V90’a da çok çabuk ısınacaksınız demektir. S90 Sedan’ın ön yüzünü ve 2014 yılında fuarlarda boy gösteren Volvo Concept Estate‘in arka bölümünü birleştiren V90’ın tasarımı gerçekten çok başarılı.

Selefi olarak gösterebileceğimiz V70 ve türevlerine kıyasla çok daha modern ve dinamik hatlara sahip olan orta sınıf wagon, L şeklindeki stop grubuyla İsveçlilerin konsepte sadık kalmak için mesai harcadığını kanıtlıyor.

S90 ile aynı ürün mimarisini kullanan yeni V90, yalnızca dört silindirli motor seçeneklerine sahip olacak. XC90’dan tanıdığımız T8 hibrit konfigürasyonuyla dikkatlerini üzerine çekecek araç, hem turbo hem de süperşarjdan destek alan 2.0 litrelik 4 silindirli motor ile elektrikli motoru birleştirerek 410 HP güce ulaşacak. Tabii ki bu seçeneğin liderlik tahtındaki yeri Polestar versiyonunun gelmesiyle elinden alınacak.

Yepyeni Volvo V90, Mart ayının ilk haftalarında gerçekleşecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak ve 2016’nın ikinci yarısında satışa çıkacak.

Volvo’nun yeni tasarım dili ve yepyeni V90 ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Lütfen yorumlar bölümünde bizimle paylaşın. 

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ön ve yan tasarım bana göre hala estetikten yoksun. En azından fotolardan öyle görünüyor.
    Şaft tüneline diğer arkadaşlar değinmiş zaten

  2. Ön tasarımını çok başarılı buluyoruz. vw ile çalışmalar yapan araba tasarımcısı arkadaşımda harikulade olduğunu söylüyor. Arka tasarım biraz regulasyon kurbanı gibi duruyor. Diğer yorum yapan arkadaşlar hayatlarında başka şaft tüneli görmüşler mi acaba bu aracı savunmak için değil bence de yüksek ama örneğin bmw f10 f30da da böyle koltuk eşiğine kadar yüksek ve kalın… f30 da tunel yüzünden 3. kişi hiç rahat edemiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu