Haberler

Renault’un Yeni Yarış Otomobili RS 01




Renault, 2015 Renault Sport Trophy ‘de yarışacak yeni RS 01 yarış otomobilini tanıttı. Renault için Dünya Serisinde yeni bir şampiyonluk umudu olan aracın yeni serisi profesyonel GT ve Dayanıklılık şampiyonası için bir sıçrama tahtası olarak düşünülmekte.
Renault Sport Teknolojileri CEO ‘su Patrice Ratti’nin tabiriyle ;“Renault DeZir’in güzelliği ve yüksek performanslı Formula Renault 3.5 birleşiminden oluşan“ RS 01 karbon monokok şasi ve 500 hp üreten motora sahip. Renault RS 01 ‘i konsept otomobillerden esinlenerek tasarlamış. 2.000mm genişliğe ve 1.116 mm yüksekliğe sahip. Yarışcı logoları, farın etrafı boyunca uzatılmış LED gündüz farı ve fren soğutma delikleri bulunmakta.
Renault RS01 DTM aerodinamizme sahip ve gelişmiş aerodinamik yapısı ile downforce‘u arttırılmış buda GT3 yarışlarında üstün başarı sergilemesine yardımcı olacaktır. Kaldırma katsayısı ve sürükleme katsayısı Formula Renault 3.5’e benzemekte. RS 01’in arkasına konumlandırılmış Nismo’nun 3.8 litre çift turbo beslemeli 500 hp güç ve 600 Nm tork üreten V6 motorla birleştirilmiş SADEV 7 ileri sıralı şanzımanla 300km/s hıza çıkması mümkün. Yüksek hıza çıkarken monokok karbon şasinin de büyük önemi var aracın ağırlığı 1.100 kilogramın altında.
RS 01 karbon frenler ve özel Michelin lastiklerle donatılmış ayrıca katlanabilir direksiyon mili, Sabelt yarış koltuğu ve 6 noktadan bağlantılı kemerle birlikte HANS sistemine uyumlu hale gelmiş. Renault RS 01 performans açısından GT3 ve DTM arasında konumlandırılmış.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu