Haberler

Peugeot 308 GTI Paris Gösteriminden Önce Objektiflere Yakalandı




Her ne kadar fotoğraftaki aracın çoğu parçası daha az dikkat çekmek için sıradan bir 308’den alınmış olsa da alçaltılmış süspansiyonları, çift egzoz çıkışı ve daha büyük jantlarıyla bu kesinlikle bir 308 GTI. Peugeot’un Paris’de tanıtımını yapması beklenen 308 GTI, Güney Avrupa’da sıcak hava testleri yapılırken görüntülendi.

Peugeot’un sürüş ve yol tutuş uzmanı Christophe Valet 308 GTI’ın yaklaşık 250 bhp’lik bir motora sahip olacağını daha önce ağzından kaçırmış da olsa, 1.6 litrelik THP motorun tam gücü hala bilinmiyor. Ancak THP motorun bir çok parçasını RCZ R ve 208 GTI’dan ödünç alacağı düşünülürse yaklaşık 240 hp’lik ve 330 Nm’lik bir motora sahip olacağı tahmin edilebiliyor. Bu kadar beygir gücü size rakiplerinin karşısında daha zayıf kalacağını düşündürüyorsa Volkswagen’in 2 litrelik motorlarının bundan daha güçsüz olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

308 GTI’ın yaklaşık 1.270 kg ağırlığında olup C-segmentinin en hafif hot-hatch’lerinden biri olduğunu düşünürsek ağırlık ve çeviklik avantajının da onun yanında olacağı da açık. Bütün bunların yanında 308 GTI’ın bir 6 ileri manuel şanzımanla 0-100 km hızlanmasının 6.7 saniye süreceği tahmin ediliyor. Ayrıca 308 GTI daha sert süspansiyonlara, daha büyük frenlere ve hafifletilmiş 19-inch’lik jantlara sahip olacak.

Daha önce 208 GTI’da yaptığı gibi Peugeot’un 308 GTI’da da daha rafine ve komforlu bir hot-hatch sunması temel hedefi olarak gözüküyor. Ancak lüks standart donanımlar da arabaya eklenildiğinde GTI’ın fiyatının Ford ve Renault gibi rakiplerininkinden yüksek olacağı düşünülüyor.

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Sanki normalde dizel verisyonmulta sahibi alınca üç beş aksesuar yayla sportif hale getirmeye çalışmış gibi duruyor
    Böyle gti olmaz bence hiç piyasaya sürmesinler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu