Haberler

Yeni Mazda MX-5 Miata Tanıtıldı




Yeni Mazda MX-5 Miata Montreal’de yapılan özel şovla tanıtıldı. Yeni model de markanın KODO , ruh ve hareket dizayn dili takip edilerek tasarlandı ve aynı zamanda markanın SKYACTIVE teknolojisi de araçta bulunacak.

Araç yepyeni bir arkadan itişli tasarım üzerine kuruldu. Yeni MX-5 Miata bi önceki modelden 105 mm daha kısa, 20 mm daha alçak ve 10 mm daha geniş olacak. Bunun yanı sıra aracı hafifletmeye de özen gösteren Mazda mühendisleri var olan modelden 100 kg daha hafif bir araç yapmayı başarmışlar.

1.5 ve 2.0 litrelik motorların yerine iki yeni direk enjeksiyonlu motor SKYACTIV-MT 6 ileri manuel vites ile kullanıcıya sunulacak. Henüz motorlar hakkında net bir bilgi olmamasına karşın 140 hp ve 200 hplik olacakları düşünülüyor.

Bu motorların konumu ise 50:50 ideal ağırlık dağılımını sağlamak için daha önceki modele göre aracın daha arka kısmında konumlandırılacak. Bu konumlandırma aracın ağırlık değişimlerini daha dengeli ve anlık sağlamasının yanı sıra aracın sürüş dinamiklerini de iyileştirecek.

Araç hakkında daha çok bilginin üretime geçmesine yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Vergizede olmayan bir mx-5 gelecek sonunda 😀 Güzel olmuş beğendim arabayı 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu