Haberler

Peugeot daha verimli motor gamının detaylarını açıkladı




Peugeot karbondioksit emisyonlarını azaltmak için yaptığı çalışmaların sonucunda  2013 yılında 115.1 g/km olan değeri 111.2 değerine çekmeyi başardı. Bu azalma ile birlikte yeni bir tanıtım yolu için bir dizi yeniliklerde peşinde geldi.

Bu yeniliklerden en büyüklerinden birisi de 1.2 litrelik 130 PS gücünde 3 silindirli turbo PureTech üzerinde oldu. 1.6 VTi ise 45g/km lik kazanımla verimliliğini çok üst noktalara çekti.

Yeni 308 açıklanırken Peugeot’nun iddialarından birisi de 130 PS’ lik motorunun ortalama 4.9 lt/100km yakıt tüketeceği idi. 1.2 litrelik PureTech 110 PS ile ortalama 4.6 lt/100 km değerini yakalarken Peugeot bu değerlerin yeni 6 ileri otomatik şanzıman ve start stop teknolojisi ile geleceğini dile getiriyor.

Yeni BlueHDi da ise çılgın rakamlar mevcut. 3.1lt / 100 km değerini dile getiren Peugeot bu değerin yeni 6 ileri otomatik şanzımanla değil manuel şanzımanla yakalanacağını söylüyor.

Daha büyük hacimdeki 2.0 litrelik 177 PS güç üreten BlueHDi ise 202 PS güç üreten THP ile aynı verimlilik ve temizliği vaad ediyor, iki motor da 308 GTi için tek seçenek halinde bulunuyor.

Peugeotun bundan sonra hibrit hava modelleri ve elektrikli modelleri hakkında vereceği detaylar ise merak konusu.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. ne güzel değerler bunu keşke iyibi şanzımanla birleştirebilseler…
    psa grubu hayvan gibi güçlü motor üretiyor 1.6 cat 4 motor tdci hdi yani ama ona entegra cvt şanzımanlı focuslar feciydi herkes ağlıyor.. ama dsg dediğimiz alet 80 kilo 1 şanzıman gercekten bayağı bir fark var bu aracın aşagırlık dengesine de etki ediyor …
    hangi testte bilmiyorum 3 2o dizel testinde motor yapılarının otomatik şanzıman uymadığını söylediler … ZF ile uyuşmadığını söylediler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu