Haberler

Genç sporcu Sarthe hazır




Hollandalı otomobil üreticisi 2015’te piyasaya çıkacak olan Sarthe modelinin üretime hazır versiyonunu tanıtı.

2012’de Vencer, Sarthe’nin temel bilgilerini ve ön tasarım fotoğraflarını basın ile paylaşmıştı. Yaklaşık bir sene sonra da ön üretim modelini potansiyel müşterilerin beğenisine sunan Vencer artık siparişleri üretmeye hazır. 2010’da kurulan şirket oldukça yoğun çalışmakta. 5 senede ilk modelleri olan Sarthe’yi üreten firma piyasaya çıkışa hazır olan versiyona ulaşmak için bile bir önceki prototipe ait 100 farklı parçada değişikliğe gitmiş.

Sarthe ismi bir spor otomobil için kulağa çok da hoş gelmeyebilir fakat bunun sebebi Vencer’in ismin kulağa hoş gelmesini değil bir anlamı olmasını seçmesinden kaynaklanıyor. Firmalar genelde otomobillerini adlandırırken daha bilindik pistleri tercih etseler de Vencer böyle yapmamış ve Sarthe’yi “Circuit de la Sarthe” pistinin adından isimlendirmiş. Özellik olarak Nürburgring’e benzeyen pist Le Mans yarışlarına da ev sahipliği yapıyor. Vencer Nürburgring’in son zamanlarda çok popüler olup ele ayağa düşmesi nedeni ile böyle egzotik bir arabaya daha az tanınmış bir dayanıklılık pistini uygun görmüş olacak.

2015 modelde dış tasarımda da değişikliğe giden Vencer daha aerodinamik bir otomobil ortaya çıkarmış. Otomatik arka spoiler ve ön splitter gibi detaylara sahip olan otomobilin içinde ise karbon fiber, deri ve alcantara birlikte kullanılmış.

6.3 litrelik süperşarjlı motor 6.500 devirde 622 HP güç ve 4.000 devirde 838 Nm tork üretiyor. Ön üretim versiyonun 510HP ve 650 Nm değerleri ile karşılaştıracak olursak Vencer kayda değer bir ilerleme kaydetmiş. Aynı zamanda eski versiyonun 3.8 saniyelik 0-100 km hızlanmasında ise 0.2 saniyelik bir iyileşme kaydedilmiş. Otomobilin maksimum hızı ise 12 km/s’lik bir artış ile 338 km/s olmuş.

Ön ve arkada kullanılan çift salıncaklı süspansiyon sisteminin de katkısı ile ön ve arkaya 45/55 oranında dağılan 1.390 kg ağırlığa sahip olan Sarthe’de yüksek dayanımlı çelik, alüminyum ve karbon fiber birlikte kullanılmış.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu