Haberler

2020 SEAT Leon, teknolojik yenilikleriyle tanıtıldı!




SEAT, C-hatchback modeli Leon’un merakla beklenen dördüncü jenerasyonunu sonunda resmi olarak duyurdu. Teknolojik yenilikleri ve sil baştan oluşturulan tasarımıyla dikkat çeken yeni SEAT Leon ile ilgili detaylar haberimizde!

2020 SEAT Leon: Daha teknolojik, daha yenilikçi ve daha çevreci!

SEAT’ın marka tarihi boyunca en çok sattığı model olan Leon, yeni yüzüyle sahip olduğu agresif yapısını korumuş. Aracın ön yüzünde altıgen formlu ızgara dikkat çekerken, gündüz farını da bünyesinde barındıran LED farlar 3 boyutlu bir görünüm yaratıyor. Tampondaki hava girişleri ve sis farları ise ön bölümdeki sportif havayı tamamlıyor.

SEAT Leon’un arka kısmında eğimli tavan çizgisi şık bir spoyler ile tamamlanırken, bagaj kapağında ise büyük değişimin izleri sürüyor. LED stop lambası tıpkı SEAT Tarraco’da olduğu gibi ince bir şeritle birbirine bağlanırken, el yazısı fontundaki Leon yazısı ise farklı bir hava katıyor. Tanıtımda gösterilen dinamik LED far ve LED stopların opsiyonel olduğunu belirtelim.

4.368 mm uzunluk, 1.800 mm genişlik ve 1.456 mm yüksekliğe sahip olan SEAT Leon, 2.686 mm dingil mesafesiyle dikkat çekiyor. Yeni modüler mimari sayesinde selefine göre kısalan ve daralan araç, uzayan dingil mesafesi sayesinde daha geniş bir iç hacim sunuyor. Ayrıca otomobilin dingil mesafesinin uzaması, doğal olarak bagaj hacmine de olumlu etki göstermiş. Hatchback versiyon 380 litre bagaj hacmine sahipken, Sport Tourer versiyonunda ise bu alan 617 litreye ulaşıyor.

Yeni Leon’un iç mekanında ise artırılan malzeme kalitesi ve yeni teknolojik ögeler göze çarpıyor.  10.25 inç boyutundaki dijital gösterge paneli standart sunulurken, 8 veya 10 inçlik bilgi-eğlence sistemi ise seçilen pakete göre yer alıyor. Multimedya sistemindeki ses kontrolü, Apple CarPlay ve Android Auto desteğinin yanı sıra kablosuz şarj özelliği göze çarpan detaylar arasında bulunuyor. Adaptif hız sabitleyici, dinamik şasi kontrolü, seyahat asistanı ve park çıkış yardımcısı gibi sürücü destek sistemleri ise standart olarak sunuluyor.

Yeni SEAT Leon’da bir ilk: Plug-in hibrit motor!

Dördüncü jenerasyon SEAT Leon, kaputunun altında tam 10 adet motor seçeneği sunuyor. Oldukça geniş bir motor ailesine sahip olan araç, kardeşi Volkswagen Golf ile ortak bir motor havuzu kullanıyor. Yeni Leon, benzinli motor tarafında 90 ve 110 beygir güç üreten 1.0 litrelik TSI motor ile giriş yapıyor. Daha fazla güç isteyen kullanıcılar 130 ve 150 beygirlik 1.5 TSI motor seçeneğini seçebilirken, 190 beygirlik 2.0 TSI motor ise FR paketinde karşımıza çıkıyor. Dizel tarafında ise 115 ve 150 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik TSI motor seçenekleri kullanıcıları bekliyor.

SEAT Leon’un sahip olduğu en büyük yenilik ise plug-in hibrit versiyonu oluyor. 1.4 litrelik TSI hibrit motor; 204 beygir güç ve saf elektrikli olarak 60 km menzil gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Kullanıcılara gelecek dönemde 110 beygirlik 1.0 TSI ve 150 beygirlik 1.5 TSI hibrit seçenekleri de sunulacak.

Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak SEAT Leon’un fiyat bilgisi ise satışa yakın bir tarihte paylaşılacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. İçi güzel olmuş ama ben 308 in i cokcpit ini daha çok beğeniyorum (!) diyenler gelmeden
  2. Hem i30’a hem de Mazda 3′ e benzemiş. Bir önceki kasada olan sportiflik bunda yok gibi. Ama canlı örmek lazım, resimler aldatıcı olabiliyor.
  3. Station wagon modeli hatchback’e göre çok daha iyi olmuş. İnşallah Türkiye’ye de gelir. Ancak içi gözüme hiç güzel görünmedi. Ekranın konumu, arabayı çalıştırma butonunun konumu, bu yeni garip dsg vites butonu falan bayağı göz tırmalayıcı bence. Bir de ortaya koymuşlar, sağında solunda garip birer alan oluşmuş falan. Dışında da arkası çok güzel bence ama önü fena halde i30’a benzemiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu