Haberler

Lamborghini, Asterion’un hibrit sistemini açıkladı




Lamborghini, halihazırda Paris Otomobil Fuarı’nda gösterimi devam eden Asterion konseptte bulunan hibrit sistemin nasıl çalıştığına dair bir video yayınladı. Asterion Lamborghini’nin ilk hibrit aracı ve aynı zamanda şirket tarafından “teknoloji sergileyen” olarak da tanımlanıyor.

Otomobil üreticisi tarafından hazırlanan videoda aracın nasıl çalıştığı anlatılıyor ya da başka bir değişle Huracan’dan alınan 610 hplik atmosferik 5.2 litre V10 motorun, 3 adet elektrik motoru ile birlikte çalışarak nasıl Asterion’a 910 hplik güç sağladığı açıklanıyor.

Araçta hibrit modu seçildiği zaman Asterion araç 50 km/h’lik hıza çıkana kadar önden çekişli elektrikli araba gibi davranıyor. 50 km/h’lik hızın üzerine çıkıldığında ise araç içten yanmalı motorunu da devreye sokarak 4 çeker hale geliyor. Ancak eğer sürücü aracı kullanırken direksiyonun üzerinde bulunan “zero” tuşuna basarsa, Asterion bir kez daha tamamen elektrikli hale geliyor ve V10 motorunu kapatıyor.

Asterion sadece elektrik kullanarak 50 km boyunca kullanılabiliyor. Elektrik modunda en yüksek hızı ise 125 km/h. Hibrit modunda ise 320 km/h’lik son hızına ulaşmadan önce 0-100 km/h hızlanmasını 3 saniyede tamamlıyor. Geleneksel motor ve elektrik motoru birlikte kullanıldığında karışık yakıt tüketim değeri 4.2 litre/100 km olarak ölçülmüş. CO2 emisyon değeri ise 98 g/km.

Paris Otomobil Fuarı’nda konuşan Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, şirketin hibrit bir aracı seri üretime sokmayı düşünmediğini ancak uzun süredir bir gelişme olmayan Urus Konsept’ine yarar sağlayabileceklerini düşündüklerini söyledi. Ayrıca Winkelmann hibrit araçları sevmediğini ve Asterion’un elektrik motorsuz halini tercih edeceğini de ekledi.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hk2c_W3erAY]

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu