Haberler

BMW & Audi ortağı karbon elyaf üretim maliyetini yüzde 90 oranında düşürebilir




BMW & Audi ortağı MAI Carbon Cluster Management GmbH, karbon elyaf üretim maliyetlerini %90 oranında indirileceğini duyurdu.

Bu 231.968.400 Türk lirası değerindeki iddialı proje haricinde maliyetini düşürmek için Alman federal hükümeti ve araştırma enstitülerinin desteğiyle karbon elyaf üretiminin maliyetini %90 oranında azaltma amaçlandı. Projenin Başkanı Klaus Drechsler yolun yarısına vardık diyerek sözüne “ Sonraki nesil otomobillerde daha fazla karbon elyaf malzeme kullanacağımızı göreceğiz.” diyerek devam ediyor.

70’den fazla şirkete (BMW, Audi, Airbus, Siemens ve SGL Carbon dahil) ve diğer kuruşlar MAI’nin daha ucuza karbon elyaf üretim arayışını desteklemekte, böylelikle karbon elyaf ham maddesi kullanılarak üretilen her eşya muadillerine göre büyük oranla daha hafif olacak. Strateji Danışmanı Rolan Berger’e göre şuan ki karbon elyafın sadece yarış araçlarında görmemizin tek sebebi 1 kilogramının 46 Türk lirası gibi yüksek maliyetlerde üretilmesinden kaynaklanıyor, onun yerine 1 kilogram maliyeti 2,1 Türk lirasından daha düşük fiyatlar üretilen çelik yaygın olarak kullanılmaktadır.

BMW ’nin geliştirme başkanı Herbert Diess 2014 Paris Motor Şovunda i3, i8 ’in tanıtımını ve gelecek nesil 7 serisinde karbon fiber malzeme ve yüksek mukavemetli hafif çelik gibi değişikliklerle yaklaşık 200 kilogram hafifleyeceğini belirtti. Böylece 740i herhangi opsiyon eklenmemiş haliyle 1.650 kilogram civarında ağırlığa sahip olacağı bekleniyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Saygı duyuyorum. Adamlar vergi ile kazanacaklarına , teknoloji ile devlete para kazandırıyor.

  2. yıllar geçtikçe otomobiller kötü oluyor benim gözümde nerde o Omega, 850 T5, Vectra, Caprice, Astra, 9000 CSE.. araba bunlar yahu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu