Haberler

Total’in CEO’su uçak kazasında öldü




Fransız petrol şirketi Total’in Başkanı Christophe de Margerie Rusya’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybetti. Kaza Moskova’daki Vnukovo Havaalanı’nda meydana geldi. Yetkililer, 63 yaşındaki De Margerie’yi taşıyan Falcon tipi özel jetin, gece geç saatlerde havalanmak üzere pistte hızlandığı sırada kar küreme aracıyla çarpıştığını duyurdu.

Total’in başkanı ile 3 mürettebat, çarpışmanın etkisiyle alev alan uçakta yaşamını yitirdi. Kar temizleme aracının sürücüsünün ise korkunç kazadan yara almadan kurtulduğu belirtildi. Avrupa’nın en büyük üçüncü petrol şirketinin başında olan 63 yaşındaki de Margerie, Rus Hükümeti ile dış yatırımlar konusunda görüşmeler yapmak için bu ülkede bulunuyordu. Rusya’da en fazla yatırım yapan yabancı şirketlerden bir tanesi. Ancak Ukrayna kriziyle Batı ve Moskova arasında esen sert rüzgarlar şirketin ülkedeki yatırımlarını olumsuz etkilemişti. Total, ayrıca toplam 102 milyar Euro’luk piyasa değeri ile Fransa’nın da en büyük şirketi konumunda.

Margerie için iş arkadaşları Total’in Paris’teki genel merkez binasında bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 63 yaşındaki de Margerie üniversite diplomasını aldığı 1974 yılından bu yana Total için çalışıyor. “Büyük Bıyık” lakaplı de Margerie  2010 yılında şirketin genel başkan konumuna yükselmişti. Fransız petrol devi Total’in Başkanı Christophe de Margerie ve 3 mürettebatın Moskova’da hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili Rusya ve Fransa soruşturma başlattı. Rus soruşturma ekibi, kazaya neden olan kar küreme aracı sürücüsünün olay anında alkollü olduğunu açıkladı.

Kaynak: http://tr.euronews.com/2014/10/21/total-in-ceo-su-ucak-kazasinda-oldu/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu