Haberler

Skoda ralli zaferlerine doymuyor




Skoda global alanda model ataklarını sürdürürken, motorsporları ekibiyle de önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. İsviçre’de yapılan Rallye International du Valais’i geçen yıl olduğu gibi kazanan Skoda bir kez daha dikkatleri üzerinde topladı.

Skoda’nın şampiyon pilotları Esapekka Lappi/Janne Ferm, Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) sondan bir önceki rallisini kazanarak liderlikteki puan avantajlarını yükseltmeyi başardılar. Diğer yandan da henüz yarışlar tamamlanmadan ERC’nin 2014 şampiyonluğunu bir Skoda otomobilinin kazanacağı kesinleşti.

Lider Esapekka Lappi’yi şampiyonluktan edebilecek tek sürücü ise, İsviçre’de üçüncü olarak podyuma çıkan ve yine Skoda Fabia S2000 kullanan Sepp Wiegand/Frank Christian ikilisi olarak görülüyor.

Skoda motorsporları direktörü Michal Hrabanek “Rallideki bu inanılmaz sonuçlar için tüm pilotlarımızı tebrik etmek istiyorum. Bir kez daha iki Skoda Fabia Super 2000 otomobilimiz hiç bir sorun çıkarmadan yarıştı. ERC şampiyonluğunun iki Skoda pilotu tarafından belirlenecek olması ise ayrı bir gurur kaynağı“ diye konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi İsviçre’de yine galibiyetini ilan eden Skoda, üç gün boyunca zirve zamanlarını elde etmeyi başardı. Lappi tüm hafta sonunda kusursuz bir ralli geçirdiklerini belirtirken bu ikili, Litvanya ve Kuzey İrlanda’nın ardından üçüncü zaferini de ilan etti.

ŞAMPİYONU SKODA OTOMOBİLLERİ BELİRLEYECEK
İki Skoda pilotu arasında geçen ERC şampiyonasında mücadele son yarış olan Corsica’ya kalırken, FIA Asya-Pasifik Ralli Şampiyonası, üçüncü kez arka arkaya Skoda’nın oldu. Skoda burada hem Üreticiler hem de Pilotlar Şampiyonluğu’nu alarak başarısını perçinledi.

Bu galibiyetlere ve şampiyonluklara Fabia Super 2000‘nin istikrarlı ve dayanıklı yapısının da katkısı büyük. Son teknoloji dört çeker sürüşü, hem uluslararası hem ulusal şampiyonalarda önemli zaferler getirdi ve getirmeye devam ediyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu