Haberler

Mercedes-AMG iki tekerlekli dünyasına adım attı




Audi’nin Ducati’yi almasının ardından Alman Premium üçlüsünden motosiklet dünyasına giriş yapmayan sadece Mercedes kalmıştı. Mercedes-AMG de İtalyan motosiklet üreticisi MV Agusta’nın %25’lik hissesini alarak motosiklet dünyasına adım attı.

Anlaşmanın 30 milyon Euro değerinde olduğu ve uzun dönemli market ve pazarlama çalışmalarını içerdiği belirtildi. Anlaşma nihai sonuca gelecek ay Mercedes-AMG ve MV Agusta’nın üst düzey yöneticilerini bir araya getirecek bir toplantı ile ulaşacağı basına verilen bilgiler arasında. Mercedes-AMG yönetim başkanı Tobias Moers ortaklığı şu şekilde değerlendirdi: “MV Agusta ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık ile sonunda kendimize mükemmel bir partner bulduk. Bu ortaklık sayesinde farklı bir yüksek performans tutkunları dünyasına giriş yaptık”. MV Agusta Motor S.p.A başkanı ve CEO’su Giovanni Castiglioni ise “Merdeces-AMG gelecekte MV Agusta’nın dünya çapında büyümesinde önemli bir etken olacaktır. MV Agusta’nın eşsizliği Mercedes-AMG’nin liderliği ile yüksek performans sınıfında daha da genişleyecek” sözleri ile anlaşmanın kendileri için önemini dile getirdi.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. GTR 650R ‘ı anımsatmış bu motor. Benim görüşüm asla ve asla BMW GSXR’dan daha iyi olamayacak ama üst segmentler arasında yer alacak. Acaba ilk motoru kaç CC olacak merak ettim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu