Haberler

Artık lastiğiniz patlamayacak




Patlayan ya da delinen lastiğinizin artık sizin için bir sorun olmaktan çıktığını hayal edebiliyor musunuz ? Bu kulağa gerçek olamayacak kadar güzel gelse de, önde gelen lastik üreticileri yıllardır bu konuya kafa yoruyor.

Mevcut lastiklerimizin bizim için birçok dezavantajı var. Patlayan tek bir lastik bile aracımızı hareket ettirmemize engel oluyor. Hiç olmayacak bir zamanda böyle bir durumda kaldığınızı bir düşünsenize. Kötü niyetli bir insanın lastiğinizi delmesi hayatınıza dahi mal olabilir. Bu nedenle, havalı lastiklerimizin tehlike arz ediyor olması ilk defa Pentagon’da gündeme getirildi ve alternatif çözümlerin araştırılması için yüklü miktarda kaynak tahsis edildi. Patlamayan lastiğin son hali ise ilk defa bir askeri nakliye aracı olan Humvee’de görücüye çıktı.

Yeni nesil lastiklerin alışılagelmeyen bir tasarımı olsa da en büyük avantajları içlerinde hava olmaması ve şu anda iki çeşit patlamayan lastik türü mevcut.

Bunlardan ilki kapalı tip olan lastik türü. Bu lastik mevcut lastiklerimizle dış görünüş olarak bire bir aynı. Bu lastiğin içinde hava yerine yanaklarında fiberglass bulunuyor.

Dİğer tip patlamayan lastik ise diğerinden çok daha iyi olduğu kanıtlanmış ve uzmanlar tarafından geleceğin lastiği olarak adlandırılan açık tip lastik. Bu tip lastikte lastiğin en dış katmanı bir kelepçe ile gerdirilerek poliüretan ispitler aracılığı ile jantla birleştiriliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=i0xNzXTOXkE

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu