Haberler

2015 Mazda 2 Sedan




Dizaynına göz attığımızda ön farlardan arka kapılara kadar modelin hatchback versiyonu ile birebir olduğunu söyleyebiliriz. Mazda’nın KODO tasarım anlayışından yola çıkarak, ön far tasarımı ve büyük krom ızgara sayesinde bu ucuz otomobile bile bir premium araç görünümü kattığını da eklemeden geçmeyelim. Arka kısımda da akıcı tasarım devam ederek küçük bir bagaj kapağı ile son bulmuş.

Piyasaya çıkacak modelde iki farklı motor kullanılacak. Bunlar; 1.5 litrelik dizel ünite ve 1.5 litrelik benzinli Skyactiv ünite olacak.

Elimize ulaşan iç mekan görsellerine baktığımızda, göğüste dokunmatik bir ekran, deri koltuklar ve karbon görünümlü trim parçaları göze çarpıyor.

Otomobilin başlıca rakiplerinin Ford Fiesta, Kia Rio ve Nissan Almera olacağı biliniyor. Asya marketinde ise Honda City Sedan ve Hyundaki Accent’e rakip olması bekleniyor. Fakat Mazda’nın sunduğu sürüş deneyiminin tüm Japon rakiplerinden daha iyi olduğu da söyleniyor.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. ekran katlanır değil ?
    ön göğüs ön konsol olmasın.
    bu arada türkiye ye gelir bide mantıklı fiyatlandırılırsa çok deli satar.

  2. Bu güne kadar yapılmış tasarımı en orantılı b segmenti sedan. Mazdaya acayip saygı duyuyorum şu son işlerinden sonra.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu