Haberler

Toyota 2015’te gelişmiş park asistanını kullanıma sunacak




Maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların %30’u düşük hızlarda, park ederken ya da park yerinden ayrılırken, görüş yetersizliği, deneyimsizlik ve acelecilik neticesinde meydana geliyor. Böyle durumları azaltmak ve hatta tamamen sona erdirmek için Toyota yeni gelişmiş park asistanını 2015’te kullanıma sunacak.

Intelligence Clearance Sonar (ICS) sistemi sayesinde Toyota, direksiyon kontrolünü ele alıyor ve sürücüye sadece vites değişimlerini yapmakla gerekli pedallara basmak kalıyor. Sistem aynı zamanda engelleri de fark ederek gerekli durumlarda fren yapabiliyor.

Gelişmiş ICS, eklenen sensörlerle çok daha uzaklardaki engelleri de fark ederek sürücünün hatalı bir şekilde gaz vermesi ya da fren kullanması durumunda da duruma müdahele ederek fren yapabilecek.

Dar park alanları da artık bir sorun olmaktan çıkacak. Çünkü sistem, direksiyon açısını en iyi şekilde ayarlayarak parkın en doğru şekilde gerçekleşmesine yardımcı olacak.

Gelişmiş panaromik görüntü

ICS’ye ek olarak Toyota, Panoramic View Monitor özelliğini de kullanıma sunacak. Bu sistem sayesinde aracın önemli noktalarına yerştirilen dört kameradan alınan görüntüler kuş bakışı olarak araç içindeki ekrana yansıtılacak.

Gelişmiş mod, aynı zamanda aracı tamamen görünmez hâle getirerek aracın arkasında gözünüz varmış gibi bir görüntü de sağlayabiliyor. Bu teknolojinin sayesinde yakındaki nesneler daha büyük görünüyor ve kolaylıkla fark edilebiliyor.

Bu güncellemelerin 2015’te satışa sunulacak olan Toyota ve Lexus modellerinde yer alması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bu asistanları bakırköy de denemek lazım 🙂 ön arka 10-15 cm mesafe yokuşta 5-10 manevra ile anca 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu