Haberler

Lamborghini işleri büyütüyor




Lamborghini, V12 motorla ürettiği Aventador modeli sonrası satışlarını giderek yükseltiyor. Bunun en büyük nedeni Çin ve Hindistan piyasasında satışların iyi olması. Huracan ile de bu grafiğin yükselişi devam ediyor.

Lamborghini CEO’su Stephan Winkelmann, verdiği uzun röportajda marka ile ilgili tüm detayları paylaştı.

2

 

Bu röportajın en çarpıcı bölümü Urus SUV modeliyle ilgiliydi. Henüz Volkswagen grup tarafından onay verilmese de Lamborghini, Urus’u üretmek istiyor. Yakın zamanda bu onay gelirse 2017 yılında modelin satışlarının başlayacağı düşünülüyor. Satışlarının başlamasından sonra Lamborghini, satış miktarını ikiye katlayacağını öngörüyor.

Urus’un gelmesi ile fabrikada üretilen model sayısı 2 olacak. Eğer üçüncü bir model üretilmek istenirse ilk defa farklı bir fabrikada üretim yapılabilir. Ve bu fabrikanın İtalya dışında olması söz konusu. Bir diğer teori ise Urus’un üretim yerinin farklı olacağı. Bunu güçlendiren neden ise Volkswagen grubunu hali hazırda Slovakya’da yeni nesil Cayenne, Toureg ve Q7 SUV’larının üretildiği bir fabrikası olması.

4

 

Dikkat çeken bir diğer başlık turbo ve elektrik destekli araçlar. Winkelmann bu konuyu Lamborghini tarihi üzerinden ele alıyor. “Tarih bizim yapımızda olan bir şey. Bu yüzden hala aynı fabrikamızda üretime devam ediyoruz. Köklerimize saygılıyız ve bundan ötürü atmosferik motor her zaman tercihimiz. Gelişmeleri ve teknolojiyi anlıyoruz ve inkar etmiyoruz. 70’li yılların üretimlerine bakarsanız, o zaman yaşanan petrol krizini yüzünden kendimizi şartlara adapte ettiğimizi görebilirsiniz. Ürettiğimiz otomobiller büyük bir değişim geçirmiş ve motorları 2.0 ya da 3.0 litre hacme düşmüşlerdi. Eğer turbo şarj, otomobil satmanın tek yolu haline gelirse, biz de ona göre kendimizi yine adapte ederiz. Ama o zamana kadar tercihimiz hep atmosferik olacaktır.”

“Elektrik ve turbo şarj şu an otomobil sektöründe oldukça fazla kullanılıyor. Fakat Lamborghini markasının performans ve ekonomi dengesini yakalamak için bunlara ihtiyacı yok. Karbondioksit salınımı turbo şarjın ve elektriğin bir diğer artısı. Buna karşın bizim attığımız 2500 adet otomobil çok büyük etki yapmayacaktır. Bu sözler yanlış anlaşılmasın. Toplumun düşüncelerini önemsemiyor değiliz.”

Başarılı CEO, konuşmasını şu şekilde tamamladı. “Otomobil sektörü sürekli gelişiyor. Biz de bir yandan gelişiyoruz fakat köklerimize sadık kalıyoruz. Bu düşünceden ötürü geçmişte bir pişmanlığımız yok. Bu yüzden kararlarımız şimdilik bu yönde. Önümüzdeki 5-6 yıl içinde bu kararın sonuçlarını göreceğiz ve o zaman tüm sorular yanıt bulmuş olacak.”

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu