Haberler

Ankara Offroad Kupası




Türkiye Offroad Şampiyonası yarışlarını tamamlayarak 2014 sezonunu başarılarla kapatmaya hazırlanan ANDOFF, son olarak 2014 Ankara Offroad Kupası final yarışını Mebuskent sponsorluğunda 14 Aralık Pazar günü organize ediyor. Saat:12.00’de vereilecek  start  ile başlayacak organizasyona hem izleyici hem de sporcu ilgisinin oldukça yüksek olması bekleniyor.

Seyircisinden sporcusuna kadar Ankara’nın  en beğenilen yarış parkurun olan Yuva Karacakaya’daki Mebuskent  yarış alanı 2014’ün son yarışına tanıklık edecek. Son yarışta gerek yarışan sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, onları izleyen Ankaralı konuklar da  özel olarak hazırlanmış seyirci  alanlarından yarışın heyecanını tadacaklar. Yarışa Tekirdağ’dan TRAKOFF Kulübü adına Hülya Hızır isimli co-pilot da katılarak kadınlara örnek bir yarış sergileyecek.

Ankara Offroad Kupası’nın 3. ve son ayağı yine Batıkent Çevre Yolu çıkışı Yuva Karacakaya’da  Mebuskent’in  çok özel parkurunda koşulacak ve aynı zamanda Ankara’nın değişik otomobil, motosiklet ve doğa kulüplerini de bir araya getirecek. Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) ralli araçlarıyla, Ankara Klasik Otomobilciler Derneği (AKOD) klasik otomobilleriyle, Ankara  Volkswagen (ANKAVOS FUN CLUP) rengarenk otomobilleriyle,  Ankara Harley Grubu eşi olmayan motosikletleri ile, Ankara  motokrosçularının gösterileriyle, Ankara ATV Grubu (BAG)’nun arazi şovları ile, Ankara Model Uçak Kulübü(AMUK)’un hava uygun olduğu takdirde uçaracakları model uçak ve helikopterleriyle, Atmaca Doğa Sporlarının birbirinden cesur sporcularının MEBUSKENT binalarından inişleriyle, Ankara Yamaç Paraşüt Kulübü parkur üzerinde Paramotor uçusuyla, Ankara Bisikletlileri üyeleriyle ve ülkemizin gururu olan zor zamanlarımızda yanımızda bulunan Ankara İl Afet (AFAD) benzer kurum ve kuruluşların gösterileriyle organizasyona renk katacaklar. İzleyici ve sporculara Ezine Peyniri’nin  ikram edeceği  sımsıcak çay eşliğinde Ankara’nın meşhur simidi ile Sultan Sucukları’nın  ekmek arası sucuk keyfi de Ankaralıları bekliyor olacak. Ayrıca Lokman Hekim Hastaneleri deneyimli bir sağlık ekibi ile yarışa destek verecek.

Daha önceki yarışlarda olduğu gibi bir görsel şölenin yaşanacağı Ankara Offroad Kupası final yarışına tüm Ankaralıları davet eden ANDOFF Başkanı Muharrem Çelik, “Güzel, heyecanlı, adrenalin yüklü 2014 offroad sezonunu yine kıyasıya mücadelenin yaşanacağı rengarenk bir yarışla uğurluyoruz. Ankaralıları bu yarışımızda aramızda görmek istiyor, Ankara Kupası’nı kaldırmak için bu sezon son kez gaza basacak pilotlarımıza destek için alkışlarınızı bekliyoruz” dedi.

2014 Ankara Offroad Kupası ana sponsoru MEBUSKENT  Yönetim  Kurulu Başkanı Kürşat Ayhan, “Ankara’ya yeni kazandırdığımız bu proje ile  yepyeni,  farklı anlayışla bir kent inşa ediyoruz. Doğa, spor ve özel  rekreasyon alanları ile planladığımız bu kentte farklılık yaratmak için spora da destek veriyoruz. Trakya’dan, Akdeniz’e, Akdeniz’den Karadeniz’e  kadar bölgeleri  alışılmadık bir yarışla Ankara’da buluşturacak. Ankara Off-Road Kulubü ANDOFF  30’a yakın offroad ekibini konuk edecek.  MEBUSKENT sınırlarında 3. kez organize edilen yarışa, sporcuları desteklemek için misafirimiz olun” dedi.

Karadeniz Off-Road Birliği Başkanı Abdulkadir Güneysu “ Karadenizi’in asi ve hırçın offroad yarışçıları ve kulüp başkanları olarak Ankara’ya bir çıkartma yapacağız. Karadeniz’den Ankara Off-Road Kulübü’ne dostluk, sevgi ve hoşgörüyü getiriyoruz.  Offroad yarışçılarımız Ankara Mebuskent yarış parkurunu tozu dumana katarak rakiplerini çamura bulayıp etap içinde rakip, yarış sonrasında birlik,  beraberlik ve  sevgi çemberi içinde kupa heyecanını katarak dostluk örneğini gösterecekler. Bu yarışta Ankara’daki Karadenizli hemşehrilerimizi destek için yanımızda görmeyi, özledikleri  Karadeniz fırtınasını estirmeye geliyoruz” dedi.

Kaynak: TOFSED

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu