Haberler

Audi’den elektrikli SUV




Audi muhendisleri, tamamen elektrikle çalışan ve 2017 yılında SUV sınıfında satışa sunulması planlanan bir model için çalışmalar yapıyor.

Bloomberg’e; Alman lüks araç sınıfında US standartlarına göre sıfır emisyon için çalışmalarını sıklaştırdıklarını ifade eden Audi’nin patronu Rupert Stadler,  ayrıca bu çalışmanın ilk olarak SUV sınıfında meyvelerini verebileceğini fakat şirketin geliştirme biriminin halen bu konu üzerinde çalıştığını belirtti. Bu arada Audi’nin, R8’in bir sonraki jenerasyonunda  satışa sunmayı düşündüğü elektrikli “R8 e-tron” modelini, elektrikli SUV modelinden önce mi yoksa sonra mı satışa çıkaracağı konusunda kararsızlık yaşadığı belirtiliyor.

Audi’nin resmi web sitesinde; tamamiyle elektrik ile hareket edecek olan aracın 2017’de satışa çıkacağı belirtilirken, bu modelin doğrudan Tesla Model X’i hedef alacağı da gelen bilgiler arasında.

2014 Tesla Model X doors

2013 yılında satışına başlanması planlanan Tesla Model X’in piyasaya çıkışı ilk tanıtıldığı günden bu yana birkaç kez ertelendi fakat Tesla’dan gelen bilgiler, Model X’in gelecek yılın üçüncü çeyreğinde satışa çıkacağı yönünde.

Model X’in 2012 yılında prototip modelinde de bulunan “şahin kanadı” şeklinde açılan kapılarla satışa sunulması muhtemel.

xAudi-A3-Sportback-e-tron-Australian-pre-launch_05.jpg.pagespeed.ic.XkQcCSGbuxuc18ildxvQ

Yakın gelecekte hibrit model gamını genişletecek olan Audi, 2014’ün başlarında tanıtımını yaptığı “A3 Sportback e-tron” modelini Mart 2015’de Avustralya’da satışa çıkaracağını açıkladı.

Elektrikli motorun; 1.4 litre, 4 silindirli, turboşarjlı bir motorla birlikte kombine edileceği “A3 Sportback e-tron” modelinde; 6 ileri, çift kavramalı bir şanzıman kullanılacak. 201 BG güce ve 350 Nm torka sahip olacak modelin yakıt tüketimi 100 km’de 1.6 lt olarak açıklanırken sadece elektrik motoruyla 50 km’lik bir menzile ulaşabilecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu