Haberler

BMW 2 Serisi artık 3 silindirli




BMW yakın zamanda çıkardığı 2-Serisi Coupe’yi geliştirmeye devam ediyor.

İlk olarak 218i olarak adlandırdığı modele 2-Serisi Active Tourer’da da kullandığı 1.5 litre hacminde 3 silindirli bir motor seçeneği ekleyerek işe başlayan Bavyera’lı firma, bu motor sayesinde 136 beygir güç ve 220 Nm tork elde ediyor. Ortalama 5.1-5.6 lt/100 km yakıt tüketen makine, 0-100 km/h hızlanmasını manuel şanzımanla 8.8 saniyede, 8 ileri otomatik şanzımanla ise 8.9 saniyede tamamlıyor ve son olarak 212 km/h sürate ulaşıyor.

Yeni motorun haricinde 220d Coupe artık xDrive dört çeker sistemiyle de satın alınabiliyor. Ancak şimdilik sadece en donanımlı seviyeye sahip olan 235i’ye bu özellik sunulmuş durumda.

Teknik özelliklerinin haricinde Alman markasının bir de donanım paketlerinde yapmış olduğu gelişmeleri sizlere aktaralım. Advantage paketine gelen özellikler; direksiyonda çok fonksiyonlu düğmeler, fren yapabilen hız sabitleyici, arkada tarafta sensör özellikli Park Mesafe Kontrolü, “Storage Package” ve sis farları şeklinde sıralanıyor. Sport Line ve Luxury Line’a ise 17 inç boyutlarında alaşım jantlar, ışık paketi ve değişebilen renkleriyle iç mekan (ambiyans) aydınlatmaları eklenmiş. Tabi şık bir şekilde dizayn edilen kapı eşiklerini, koltuk döşemelerini ve anahtarları da unutmamak gerekiyor.

Son olarak M Sport’taki süspansiyonlar yere artık 10 mm daha yakın olacak ve 17 inç’lik jantlara eşlik edecek şekilde tasarlandı. M aerodinamik paketi ise alıcılarına daha geniş ölçülere sahip olan ön kısımda hava girişi, yanlarda eşikler ve arka kısımda difüzör vadediyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Haberi okumadım gördüm tam 1.5l arkadan itse ne olur ne keyfi olur dicektim Manuel şanzıman varmış 😉 üstüne üstelik 8.8 0-100, BMW işini iyi yapıyor

      1. Ben kendş çapımda öyle bir ihtimal bile düşünmemiştim şimdi içime kurt düştü o Önden çekerse?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu