Haberler

Yeni Ford Focus RS resmi olarak doğrulandı




Ford, sonunda Mk3 Focus RS’in üretime sokulacağını ve ilk kez dünya çapında çok fazla değişikliğe uğramadan satışa sunulacağını duyurdu. Ne zaman, ne kadara ve hangi özelliklerle satışa sunulacağı henüz bilinmeyen RS hakkında önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla bilginin gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Yeni Ford Focus RS, 2020 ye kadar satışa sunulmuş olacak 12 performans aracından biri olacak. Bu aynı zamanda yeni küresel Ford Performance takımının daha fazla araç, yedek parça ve aksessuarın daha fazla insana daha hızlı bir şekilde ulaştırılması amacının da öncüsü olacak.

Focus RS’in 2011’de standart mk3’ün satışa sunulmasından sonra eksikliği artık hissedilir bir hal almıştı. Birçok dedikodu, sayısız casus fotoğraf ama hiçbir resmi açıklama şimdiye dek olmamıştı.

Ford Focus RS 2016 casus fotoğraflar

Ford’un amiral gemisi olacak olan Focus’un 2.3 litrelik torbo motoru ile 350 beygir güç üretmesi bekleniyor. Nurburgring’de bir kaç ay önce ilk kez kamuflajlı olarak test sırasında fotoğraflanan Focus’un mühendislerinin ne kadar agresif bir RS yapmayı planladıklarının da ip uçlarını veriyor.

Raj Nair, Ford grup küresel ürün geliştirme başkan yardımcısı “Bir aracın RS etiketini elde edebilmesi için, aracın her anlamda bir sürücü otomobili olması ve pistte harika bir performans sergilerken günlük kullanımda da harika bir sürüş deneyimi yaşatması gerekir.” şeklinde konuştu.

Fakat Ford için RS, müşteri memnuniyetini sağlamanın yanında, küresel anlamda One Ford felsefesini yayması açısından da önemli. Daha once de bahsettiğimiz gibi yeni Focus RS, küresel pazarda çok fazla değişikliğe uğramadan satışa sunulacak ve böylece Ford daha uzun ömürlü ve daha az maliyetle üretim yapıp elde ettiği karı yeni teknoloji ve araçlar geliştirmeye ayırabilecek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. R.s ile St arasında ne fark oluyor? Mesela bu araç Focus Rs değilde Focus st olsaydı ne değişirdi?

    1. RS DAHA GÜÇLÜ DAHA YAPILI ..

      Focus ST 2.0-litre
      250 HP güç ve360 Nm tork
      0’dan 100 km/s hıza 6.5 saniyede ulaştırmayı başarıyor.

      Ford RS 2.5 305 366 TORK 6.0 SN..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu