Haberler

Bir Crossover Coupe atağı da Bentley’den




RM Design’dan bağımsız Hollandalı ressam Remco Meulendijk, Bentley’in çok konuşulan Bentayga Coupe’sinin neye benzeyeceğini gösteren bir çalışma için kolları sıvadı.

BMW X6 M ve Mercedes-AMG GLE 63 Coupe, dünyaca yüksek performanslı crossover coupe’lar arasından yarışan iki niş model. Bu iki makine dehşet ama Bentley bunlardan daha da çılgın olacak bir şeyler üzerinde çalışıyor. Gayri resmi olarak “Bentayga Coupe” olarak adlandırılan model büyük ihtimalle geri bildirimi ölçmek için önümüzdeki yıl Geneva’da bir konsept olarak karşımıza çıkabilir. Eğer reaksiyonlar pozitif yönlü olursa, seri üretimi yetkili satış bayilerine en erken 2017 yılında ulaşacak.

Bağlı dönüşümler ise RM Design’dan geliyor ve Bentayga’ya coupe illüzyonunu daha toplu bir tavan hattı ile gösteriyor. Dinamik görünüşüne rağmen sportif bir profil ulaştırmayan tasarımından ve büyüklüğünden dolayı bu modelin şık olmasında tereddütler bulunmuyor değil. 2,000 kg (4,409 lbs) civarı bir ağırlığı olacağından dolayı, hafif sıklet kategorisinde yarışacak bir araba da olmayacak. Normal Bentayga 2,422 kg (5,340 lbs) ağırlığındayken “coupe” sürümünün karbon fiber parçacıklarından dolayı daha hafif olması bekleniyor. Kalbine bakıldığında ise yeni twin-turbo W12 6,0 litre üniteye büyük ihtimalle daha kalıplı bir yenileme yapılacak. 600 hp (447 kW) ve 664 lb-ft (900 Nm) gibi değerler normal Bentayga modelinde bulunduğu için “coupe”‘nin daha fazlasına sahip olacağı gözüküyor. Standart Bentayga ile kıyaslandığında, ağırlığını kaybetmesi ve yapılan güçlendirme önemli bir ölçüde performansını arttıracak. 4,1 saniyede 0-100 km/h ‘e çıkabilen Bentayga 301 km/h (187 mph)’da zirveye ulaşıyor. Büyük ihtimalle Bentayga “coupe”, 4 saniye barajının altına düşecek ve 320 km/h (200 mph) eşiğine ulaşacak.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Keşke bentayga continentale benzemek yerine konseptte oldugu gibi mulsanne e benzer bir model olarak gelseydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu